Elérkezett a várva várt nap, amikor is a 2020. évre tervezett labdarúgó Európa Bajnokság egy év csúszással elindul. A vírus erősen átírta mindannyiunk életét s ez alól nem volt kivétel a sport sem az elmúlt évben. Rendkívül fontos EB előtt állunk, hiszen Magyarország rendezőként vesz részt e sorozatban emellett 2016 után ismét kijutott válogatottunk a fő táblára. Rendkívül sok izgalmas mérkőzés vár ránk, s nagy öröm, hogy a Puskás Ferenc Stadionban láthatjuk Európa legjobb válogatottjait a Magyar válogatott mellett.

A torna nyitó mérkőzését Törökország játssza a végső esélyesek között számon tartott Olaszország ellen. A török válogatott egy rendkívül ínséges időszakon van túl melyet mutatja, hogy kivívták a fő táblán való részvételt. Olaszország válogatott terén pedig mintha kezdene új erőre kapni. A mai mérkőzés esélyese az Olasz válogatott, ám mint minden torna első mérkőzése mindkét együttes számára tartogat nehézségeket. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Törökország: Cakir;Meras;Soyuncu;Demiral;Celik;Yokushu;Calhanoglu;Yazici;Tufan;Karaman;Yilmaz

Olaszország: Donnarumma;Florenzi;Bonucci;Chiellini;Spinazzola;Locatelli;Insigne;Immobile;Jorginho;Barella;Berardi

A mérkőzést a Török válogatott kezdte. 3.perc: Immobile lőtt a kapu mellé. 15.perc: Berardi lövését blokkolta a török védelem. 18.perc: Insignie hagyott ki nagy lehetőséget. 21.perc: büntetőt reklamálnak a törökök ám a büntető elmaradt. 22.perc: olasz szöglet melyet követően Chiellini fejelt kapura án Cakir bravúrral hárítani tudott, az ezt követő szögletből már nem alakult ki helyzet. 30.perc: ismét egy vitatható eset a 16-oson belül, ám büntető ezúttal sem következett. 33.perc: Immoblile fejelt kevéssel a kapu mellé. 45.perc: újabb 11-es gyanús eset de ezúttal sem következett 11-es. Ezzel véget ért a félidő.

A második félidőt az Olasz válogatott kezdte. A félidőben Yazici helyére Ünder állt be majd Florenzi helyére Di Lorenzo állt be. 47.perc: Olasz szöglet helyzet nélkül. 53.perc: egy jobb oldali beadást követően Demiral mellkasáról került  a hálóba a labda 0:1! 58.perc: olasz szögletek helyzet nélkül. 64.perc: Tufan helyére Ayhan érkezett illetve Yokushu helyére Kahveci állt be. Spinazzola lőtt közelről a hálóba 0:2! 69.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 74.perc: olasz szöglet helyzet nélkül. 76.perc: török szöglet helyzet nélkül. 78.perc: olasz szöglet melyet követően Immobile tálalt Insigne elé aki a hálóba lőtt 0:3! 81.perc: Insigne helyére Chiesa állt be majd Immobile helyére Belotti és Berardi helyére Bernardeschi állt be. 88.perc: Coyuncu sárgult be. 90.perc: Dervisoglu sárgult be. 93.perc: Török szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben leginkább az olasz válogatott támadott, több helyzetet is kidolgoztak ám találtig nem jutottak. A törökök egy alakalommal jutottak el a kapuig, ám helyzet ebből sem alakult ki. A második félidőben az olasz válogatott sok helyzetet alakított ki majd 3 találattal eldöntötte a mérkőzést. Egyúttal hatalmas lépést tett a továbbjutás felé, gólarányuk miatt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .