Normális körülmények, és bővebb kínálat esetén nyilvánvalóan furán venné ki magát, ha a szombati mecsdömping közepette az egész cikket az angol harmadosztály küzdelmeinek szentelnénk, azonban most kénytelenek leszünk ezt tenni, méghozzá örömmel! A VB selejtezők európai meccsei csak holnap kezdődnek, így mára az internetről külföldi tipsterek, és saját megérzések alapján három meccset választottam ki a Legaue One küzdelmeiből.

Peterborough United-Swindon Town (13:15)

Iron Mike is a hazaiakért szorít
Iron Mike is a hazaiakért szorít!

A hazaiak egész jól kezdték a szezont, jelenleg hetedikek 9 ponttal, öt lejátszott meccs után, ez a 24 csapatos bajnokságban nem olyan rossz. Öt meccsükön háromszor nyertek és kétszer ikszeltek, tehát jellemző rájuk, hogy mind otthon, mind idegenben céljuk a győzelem és a nyíltabb futball, amely magában hordozza a gólokat. A Swindon a 9. helyen áll, hét ponttal a bajnokságban, minden meccsükön betaláltak. Nyílt sisakos meccs van kilátásban, gólokkal!

Bury-Port Vale (16:00)

A Port Vale híres szurkolója, Robbie Williams
A Port Vale híres szurkolója, Robbie Williams.

A hazai Bury tavaly mindössze a 16. helyen zárt, eddig nem sokkal múlják felül előző szezonbeli teljesítményüket, a 14. helyen tanyáznak, és eddig mindössze egy meccsüket nyerték meg az ötből, még a Championshipből érkező Charltont az első fordulóban. A Port Vale sorozatban negyedik szezonját tapossa az angol háromban, a szezonban eddig megszerezhető 15 pontból 10-et be is gyűjtöttek, és a negyedik helyet foglalják el (más kérdés, hogy az átlag Legaue One-ban jártas szakértők szerint ez májusban már nem így lesz). A Port Vale úgy negyedik, hogy idegenben még nem lőtt gólt, az under megfontolandó lehet.

Bolton Wanderers-Sounthed United (16:00)

Mindig elszomorít amikor régi stabil Premier League csapatokat látok “mélyrepülni”, ez a Boltonra hatványozottan igaz, mivel pont tegnap láttam a Premier League facebook oldalán Johan Elmander egy igazi klasszikus gólját:

Ha eszembe jut Okocha, Campo, Elmander, Anelka, és még sorolhatnánk, a régi szép idők azonban elmúltak, a Boltonnak a harmadosztályban kell megállnia a helyét. Úgy tűnik meg is állja, hiszen az idén begyűjthető 15 pontból 13-at meg is szerzett, és ezzel jelenleg vezeti a tabellát! A Sounthed elleni meccs előtt azonban nem olyan rózsás a helyzet, hiszen a hírek szerint, a fél csapat sérült, fiatalokkal töltötték fel a keretet, többen is először játszhatnak a felnőttcsapatban. A Sounthed gyengén kezdte a szezont, mindössze 18. helyre elég a négy megszerzett pontjuk. Az általam olvasott elemzések azonban látnak bennük potenciált a Bolton ellen, elsősorban a hazaiakat súlytó nagy sérüléshullám miatt. Én ezt a meccset inkább kihagynám fogadási szempontból, de ha nagyon muszáj valamit tippelni, akkor egy egygólos Bolton sikert mondanék!

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .