Az Európai Topligák közül az egyik utolsó álló központ a Spanyol Bajnokság volt, ám a rendkívüli helyzet miatt itt sem folytatódhatott a bajnokság. Jelenleg még csupán tallgatások folynak a folytatás mikéntjét illetően s a helyzet miatt a folytatás időpontja a leginkább kiszámíthatatlan.   

Az eddigi 27 fordulóból nehéz lenne következtetni a végső győztesre illetve a kieső együttesekre ám az körvonalazódni látszik, hogy a győztes “meglepő módon” a Barcelona illetve a Real Madrid kettőséből fog ismét kikerülni. Igaz e két együttes fej fej mellett halad így még az a helyzet sem merülhet fel, mint angliában, hogy a Liverpool utcahossznyi előnye miatt esetleg idő előtt megkaphatná a trófeát.    

A Barcelona jelenleg 2 ponttal előzi meg ősi riválisát. Az idény közbeni edzőváltás nagy vitát kavart mert az akkor is listavezető Barca edzőjét váltották, s ezt követően ha kis időre is de a Real Madrid állt a dobogó legtetejére. A klub körül gyülekeznek a felhők. A játékosok egy része ugyan lemondott fizetése egy részéről ám például Ter Stegen most harcolt ki a hírek szerint gigafizetést mellyel Messi-t közelíti meg e tekintetben. Az Új edző személye sok vihart kavart s úgy fest akár hosszú távon Bartomeu elnök is elveszítheti pozícióját vagy legalábbis veszélyben érezheti azt mivel a napokban több elnöki tagot is távozásra szólított fel. A Klub közben tudat alatt készül már a Messi utáni időszakra, illetve egy Bajnokok ligája győzelemre a legendás játékosuk érája alatt, ugyanis Neymar visszacsábítása ismét terítékre került. Igaz ebben az esetben minden bizonnyal több távozó is lesz a szezon végén. Akár a frissen igazolt Griezmann is elköszönhet  a katalánoktól aki első idényében nagy csalódást keltett eddigi szereplésével.   

A Real Madrid Ziddane-al a kispadon stabilan hozza a Zidane éra teljesítményét a bajnokságban. A Bajnokok Ligájában azonban nehéz helyzetbe kerültek miután hazai pályán a legjobb 16 között 2:1-re kikaptak a Manchester City együttesétől. A visszavágóra még ki tudja mennyit kell várni. A királyiak is nagy bevásárlást tervezhetnek a nyáron mert keretük egy része már túl van pályafutása csóúcsán míg a többiek még nem feltétlenül érték el játékuk zenitjét. A pletykák persze sok sztárt botronáltak össze a blancókkal de ezeket célszerű szűrni. A csatársorban illetve a középpályán minde képen várható erősítés s a védelemben is lehetnek játékos mozgások. A nyári piacon Pogba illetve Haaland és M’bappe neveit fogjuk még hallani a madridiak kapcsán.    

Az Atletico Madrid meglepően rosszul szerepel idén. Arra is esélytelennek tűnnek, hogy megszorítsák a két nagy együttest ám a Bajnokok Ligájából kiejtették a címvédő Liverpool-t. Kettősnek tűnik így Simeone együttesének helyzete ám anyagilag a BL mindig is jól fizetett, ami a mostani időszakra nézve vonzóan hangzik. A tavaly nyári ártigazolások eleinte úgy festett jót tettek a keretnek, ám a sok új játékos úgy tűnik még nem tudott teljesen harmóniába kerülni egymással a pályán.    

A Sevilla; Real Sociedad és a Getafe úgy tűnik meg fogják nehezíteni az Atleti dolgát sőt veszélyeztetetik A Bajnokok ligája indulását is a matracosoknak.     

Összességében érdekes fordulók várnak ránk, csupán kérdés mikortól. Mindenképp érdekes szezonzárás előtt állunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .