Az Olasz Bajnokság is a végéhez érkezett a hétvégén. A szezon előtt csupán pár kérdés volt a bajnokságot illetően s ezek sem feltétlenül a bajnoki cím vagy a leendő ezüstérmes személyére vonatkoztak. Leginkább a BL pozíciók kéredése a 3. 4. helyen foglalkoztatták a médiát illetve a kieső együttesek kiléte volt szinte megfejthetetlen minden olasz bajnokságért rajongó számára.

Kezdjük a Juventus együttesével. A nyár folyamán Cristiano Ronaldo Torinóba tette át székhelyét, így ha esetleg eddig kérdés lett volna az újbóli címvédés nos ezen tény gyakorlatilag kizárt minden más lehetőséget. Ronaldo nem is okoztt csalódást olyannyira,hogy a zebrák megdöntöttek pár rekordot s gyakorlatilag December hónapra letudták a címvédést. Igaz a Napoli mindent megtett, hogy utolérje a Juvét ám esélye nem volt erre a bravúrra. Igaz a Juventusz idényét a Kupából való kiesés mellett a Bajnokok LIgájából történő kiesés nagyon más kontextusba helyezte. Hiszen a korábbi években a Kupa sem okozott gondot most pedig a meglepetés szerű búcsút követően az Ajax együttese fosztotta meg az együttest a BL álmoktól. Allegrit a “csalódást keltő” szezon után menesztették is.

A Napoli mint azt fennt említettük nem bírt a borzalamasan hosszú kispaddal rendelkező Juve gárdájával. A Bajnokok Ligájában ameddig tudtak meneteltek ám ez nem bizonyult hoszú életűnek. A Kupából is kiestek így gyakorlatilag egy közepes szezont zártak, ahol a papírformának megfelelően a Juventus mögött végeztek így a Bajnokok Ligája indulásukat semmi nem fenyegette. A második hely kérdése már a szezon vége előtt hónapokkal kiderült.

Atalanta: A Serie A 3. helyzetettje. A klub története legeredményesebb szezonja, sosem ért még el ezen együttes 3. helyezést s ezáltal most először kerültek a Bajnokk lIgája főtáblájára. Sőt ezen kívül a Kupadöntőbe is bejutottak ahol a Lazio együttese megálljt parancsolt. Ezzel együtt a klub utóbbi 20 évének egyik hanem a legsikeresebb szezonján van túl.

Inter: az Internacionale a kezdeti valamint év közben nehézégeket letudva a szezon végére megérkezett a legjobb 4 együttes közé. Óriási harcot vívtak a BL főtábla helyéért ám küzdelmük végül sikerült. A Kupában nem sikerült maradandót alkotni, míg a Bajnokok Ligája idei kiírásából már a csoportkörben kiestek. Közepes szeont zárt az együttes ahol Icardi maradása a nyár egyik fő kérdése.

A kiesők:Chievo: az idény elején kiderült nem képvisel az együttes túl nagy erőt így gyakorlatilag Novemberben biztosra lehetett venni kiesésüket.

Frosinone: a bajnokság vége előtt már több fordulóval biztosra lehetett venni kiesésüket.

Empoli: hatalmas küzdelmet folytattak az életben maradásért ám végül a sorsolásnak is köszönhetően az Inter otthonában nem tudták kiharcoli a benntmaradást, pedig a Genoa együttese döntetlent játszott így egy esetleges bravúros idegenbeli siker bennt tartotta volna az együttest.

Érdekes szezon volt a mezőny egyes részét tekintve igyaz ide a bajnoki cím sorsa nem sorolandó. A nyár folyamán a Bajnokok Ligája indulók minden bizonnyal erősödni fognak míga feljutók is igyekeznek keretük megerősítésével