A Spanyol Bajnokság 26. fordulóját rendezik meg. Az egész bajnokság figyelembe vételével gyakorlatilag a legjobban várt mérkőzés következik a mai napon. A Real Madrid hazai pályán fogadja az ősi rivális Barcelona együttesét. A párharc több szempontból is pikáns. A két együttest 9 pont választja el egymástól a tabellán, az az egy esetleges Barcelona siker esetén a királyiak gyakorlatilag végleg lemondhatnak a bajnoki címről. Hét közben a Barcelona a Bernabeu Stadionban ejtette ki a királyiakat a kupából. Ezen kívül 87 évet követően a párharcban ha a Barca nyerne ma este a katalánok javára fordulna az összesített mérleg. A hazaiak nem túl jó formában várják a mai mérkőzést s ennek nem csak a kupakudarc az oka hanem az öltöző felől érkező hírek melyek Solari edzői munkáját firtatják. A vendégek ezzel ellentétben meglehetősen jó pozíciónak örvendenek a bajnokságban tovább jutottak a kupában s a Bajnokok Ligájában is minden esélyük megvan a továbbjutásra. Ráadásul a klub hosszabbított Valverde vezetőedzővel. Kitűnő mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a vendég egyesület.

Real Madrid: Courtois;Carvajal;Varane;Ramos;Regulion;Kroos;Casemiro;Modric;Bale;Benzema;Vinicius

Barcelona: Ter Stegen;Roberto;Pique;Lenglet;Alba;Arthur;Busquets;Rakitic;Messi;Suarez;Dembele

A mérkőzést a Barcelona kezdte. 2.perc: Busquets sárgult be. 6.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 11.perc: újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 13.perc: Varane érkezett jól egy beadásra majd szépen lőtt kapura ám lövését blokkolták. 15.perc. ismét vendég szöglet helyzet nélkül. 19.perc. Messi lőtt kevéssel a kapu mellé. 25.perc: vendég szöglet melyet követően tisztáztak a hazaiak ám a labda Rakitic elé került s egy pimasz emeléssel a támadó megszerezte a vezetést 0:1! 30.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 32.perc: újabb hazai sarokrúgás gólhelyzet nélkül. 37.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Messi tévedett centiket. 40.perc: ismét Messi került ziccerbe ám lövése ezúttal elkerülte a kaput. Több nagy helyzet már nem alakult ki a félidőben.

A második félidőt a Real Madrid kezdte. 49.perc: hazai szöglet melyet Ter Stegen húzott le. 55.perc: Kroos helyére Valverde érkezett. 56.perc: Vinicius került helyzetbe ám az állás nem változott. 59.perc: vendég szöglet melyből a hazaiak kontrázhattak ám Vinicius ezúttal is hibázott. 60.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 61.perc: Ramos sárgult be. 62.per: Bale helyére Asensio állt be. 63.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 64.perc: Lenglet sárgult be. 69.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 71.perc: Dembele lövése kerülte el a kaput. 76.perc: Casemiro helyére Isco állt be. 78.perc: Dembele helyére Coutinho állt be. 82.perc: Asensio sárgult be. 89.perc: Carvajal is besárgult. A hosszabbítás 3 perc, 91.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 92.perc: Busquets helyére Semedo állt be. 93.perc: Messi lövése ment kevéssel a kapu mellé. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek jobban s vezető góljukig sokkal többet is tettek a vezetés megszerzéséért. A vezető találatot követően a hazaiak is kijöttek kapujuk elől ám veszélyes ziccerig nem jutottak. A második játékrészben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében. Ám a szerencse nem állt a királyiak mellé. A vendégek Messi révén akár több találatig is eljuthattak volna. Összességében a Barcelona nem érdemtelenül nyert s növelte előnyét 12 egységre a Real Madrid előtt.