A 2020-as Európa Bajnokságból csupán néhány mérkőzés maradt hátra. Igaza ezen összecsapások döntik el mely válogatott nyeri meg a tornát. Az első elődöntő elképesztő csatát hoz ha a válogatottakra nézünk. Olaszország immár az EB egyik ha nem a legnagyobb esélyeseként lép pályára, míg Spanyolország küzdőszellemét tekintve a leginkább kitartó együttes címén jutott el idáig. A keretek egységét tekintve Olaszország számít a találkozó esélyesének, ám a Spanyolok küzdőszelleme ellen eddig senki sem találta meg az orvosságot. Kitűnő összecsapás előtt állunk ahol bármi megtörténhet.

Olaszország: Donnarumma;Emerson;Chiellini;Bonucci;Lorenzo;Verratti;Jorginho;Barella;Chiesa;Immobile;Insignie

Spanyolország: Simon;Azpilicueta;Garcia;Laporte;Alba;Pedri;Busquets;koke;Torres;Oryazabal;Olmo

A mérkőzést Spanyolország kezdte. 18.perc: Lorenzo lőtt a kapu fölé. 19.perc: spanyol szöglet helyzet nélkül. 25.perC: Olmo lövését Donnarumma védte. 45.perc: Emerson lőtt a keresztlécre. Ezzel ért véget az első játékrész. 

A második félidőt Olaszország kezdte. 49.perc: Olasz szöglet helyzet nélkül. 51.perc: Koke szögletéből helyzet nem alakult ki. 51.perc: Busquets sárgult be. 52.perc: Busquets remek lövését Donnarumma védte bravúrral. 60.perC: Chiesa lőtt a hálóba 1:0! Olaszország javára. 61.perc: Morata állt be Oryazabal helyére illetve Berardi váltotta Immobilét. 63.perc: spanyol szöglet helyzet nélkül. 68.perc: Berardi lövését Simon védte magabiztosan. 70.perc: Oryazabal helyére Moreno állt be illetve Koke helyére Rodri. 73.perc: Pessina állt be Verratti helyére, illetve Emerson helyére Toloi állt be. 77.perc: spanyol szöglet helyzet nélkül. 80.perc: Olmo passzolt Morata elé aki a kapuba lőtt 1:1! 82.perc: spanyol szöglet helyzet nélkül. 85.perc: Barella helyére Locatelli állt be majd Insigne helyére Belotti állt be végül Azpilicueta helyére Llorente állt be. 92.perc: spanyol szöglet helyzet nélkül. 

A hosszabbítást Spanyolország kezdte. 97.perc: Toloi sárgult be. 98.perc: Olmo próbálkozását Donnarumma védte majd az ismétlést Olmo lövését követően a védelem blokkolt. 

A hosszabbítás második félidejét Olaszország kezdte.106.perc: Busquets helyére Thiago állt be. 107.perc: Chiesa helyére Bernardeschi állt be. 110.perc: Berardi lesről talált be. 118.perc: Bonucci sárgult be. Ezzel véget ért a hosszabbítás. 

A büntető párbajt Locatelli és Olmo is kihagyta. Belotti és Moreno betalált 1:1! Bonucci és Thiago is betalált 2:2!  Bernardeschi beatált ám Morata kihagyta 2:3! Jorginho a kapuba talált így Olaszország jutott be elsőként a döntőbe. 

Az első játékrészben mindkét együttes igyekezett helyzeteket kialakítani igaz találatig egyik válogatott sem talált be. A második félidőben Olaszország szerzett vezetést. Ezt követően Spanyolország egyre több helyzetet dolgozott ki s Morata révén be is találtak. A hosszabbításban nem esett találat így a büntetők következettek. Végül Olaszország örülhetett a döntőbe jutásnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .