A Konföderációs Kupa folytatódik s bemutatkozik az aktuális Világbajnok valamint az Ázsiai kontinens Bajnoka Ausztrália. Az “auszik” lehető legerősebb keretükkel érkeztek az első konföderációs kupájukra. A Németek nélkül ugyanakkor szinte alig rendezték meg ezt a tornát. A német keret azonban távolról sem tűnik oly erősnek mint amilyen valójában lehetne. A jövő évi világbajnokság előtt a Nationalelf-nél úgy döntöttek nem zsigerelik ki sztárjaikat teljesen (erre a játékosok klubjai is képesek) s inkább pihentetik őket a címvédés reményében. A korábbi statisztikákból kiderül,hogy az aktuális Konföderáció Kupa győztese soha nem nyerte meg a soron következő világeseményt az az a Világbajnokságot. A mai mérkőzés esélyese így is a fiatal német keret sőt a többi együttest figyelembe véve a németek szinte biztosan tudnak menetelni az elődöntőig.

Németország: Leno;Kimmich;Rüdiger;Mustafi;Hector;draxler;Goretzka;Rudy;Stindl;Brandt;Wagner

Ausztrália: Ryan;Degenek;Sainsbury;Wright;Milligan;Luongo;Lecike,Mooy;Rogic;Behich;Juric

A mérkőzést Ausztrália kezdte. 2.perc: Stindl jutott lövési lehetőséghez s nyomban a kapuba talált 1:0! 15.perc: Goretzka fejelt a kapu mellé egy jobbról érkező beadást követően. 18.perc: német szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 22.perc: Brant lövését bravúrral védte Ryan, az ezt követő szögletből Wagner lőtt centikkel a kapu mellé. 27.perc: német szöglet ismét ám helyzet nem alakult ki belőle. 28.perc: Brant lőtt 16 méterről kapura ám Ryan ismét hárítani tudott. 38.perc : az első ausztrál helyzet amikor is Sainsbury érkezett jól a kapu elé s fejelt a kapu mellé kevéssel. 40.perc: német szöglet következett melyet követően nem alakult ki, sőt Rogic iramodott meg a labdával majd lőtt előbb a védőkbe majd a kipattanó 15 méterről a kapuba bombázta 1:1! 44.perc: a 16-oson belül ausztrál szabálytalanság így jár a büntető a németek javára melyet Draxler higgadtan lőtt a kapuba 2:1!

A második félidőt Németország kezdte. A félidőben Kruse állt be Luongo helyére az Ausztráloknál. 48.perc: Kimmich passzolt Goretzka elé aki 11 méterről lőtt a hálóba 3:1! A mérkőzés eldőlt. 55.perc: a gólszerző Goretzka sárgult be. 56.perc: Juric passzolt a kapuba egy kipattanót követően 3:2! 57.perc: Wagner helyére Werner állt be a németeknél. 63.perc: Süle állt be Brandt helyére. 65.perc: Sainsbury sárgult be. 71.perc: Troisi állt be Rogic helyére. 75.perc: Werner lőtt a kapu mellé egy csodás cselsorozatot követően. 77.perc: Stindl helyére Can érkezett. 79.perc: Leno védte Kruse 25 méteres bombáját. 86.perc: Cahill állt be Juric helyére. 90.perc: ausztrál szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc, melyben helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a német válogatott az első 40 percben gyakorlatilag azt csinált amit akart ám “csak” egy gólos vezetést sikerült kiharcolniuk. Az ausztrálok az első helyzetükből gólt szereztek. Ezt követően felpörögtek az események s a németek 3 perccel később ismét megszerezték a vezetést igaz büntető révén. A második félidőben csakúgy mint az elsőben gyors német gól született, melyre nemsokkal később érkezett is válasz ám ezt követően az eredmény már nem változott. A német válogatott kicsit vissza vett a tempóból így az ausztráloknak is mutatkozott esély a gólszerzésre. Összességében élvezhető mérkőzést láthattunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .