A szerdai nap slágermérkőzése a két angol gigász összecsapása ahol a Manchester City játszik a Tottenham Hotspur ellen. A két együttes múlt heti mérkőzésén némi meglepetésre a londoniak simán nyerni tudtak Son révén. Ettől függetlenül a City kitűnő formának örvendenek s vezetik a vesztett pontok tekintetében a tabellát a Liverpool előtt. A hétvége folyamán is tudtak nyerni csakúgy mint mai ellenfelük a Tottenham. Némi érdekesség,hogy a mostani hétvége folyamán szintén ebben a párosításban lép pályára e két együttes a Premier League-ben. A továbbjutási esélyeket illetően a City számít még esélyesnek ám egy esetleges vendég gól gyakorlatilag romba döntheti az elődöntős álmokat Manchesterben. Nagy nyomás helyeződhet így a hazai játékosokra. A vendégek Kane elvesztése miatt bosszankodhatnak ám a teher nem az ő vállukat nyomja ez az esetben. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Manchester City: Ederson;Mendy;Laporte;Kompany;Walker;De Bruyne;Gündogan;Silva;Silva;Aguero;Sterling

Tottenham Hotspur: Lloris;Trippier;Alderweireldt;Vertonghen;Rose;Wanyama;Sissoko;Alli;Eriksen;Lucas;Son

A mérkőzést a Manchester City kezdte.4.perc: De Bruyne passzolt sterling elé aki éles szögből a kapuba lőtt 1:0! 7.perc: Son 17 méteres lövését Ederson nem tudta hárítani 1:1! 10.perc: Son elé került a labda aki 18 méterről lőtt a kapuba 1:2! 11.perc: Bernardo Silva kapott egy labdát s némi szerencsével de a kapuba lőtt, lövése megpattant 2:2! 21.perc: egy villámgyors hazai támadás végén Aguero lőtt erőből a kapuba 3:2! 37.perc: Aguero került helyzetbe ám a védelem szögletre mentett, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 41.perc: Sissoko sárgult be. 42.perc: Sissoko megsérült helyére Llorente állt be. 43.perc: Son lőtt távolról kapura de újabb találat nem született. 45.perc: De Bruyne lövését Lloris hárította bravúrral. A hosszabbítás 4 perc, 47.perc: hazai szabadrúgás kitűnő szögből melyet De Bruyne lőtt kevéssel a keresztléc fölé. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a Tottenham Kezdte. 48.perc. Son sárgult be így ha továbbjutnak kihagyja a következő mérkőzést. 49.perc: De Bruyne lőtt szabadrúgásból kevéssel a a léc fölé. 50.perc. Sterling lövését Lloris tornászta ki a léc alól majd a kipattanót Silva lőtte a kapu mellé. 53.perc: hazai szöglet melyet követően De Bruyne zseniális lövését Lloris hárította. 54.perc: Rose sárgult be. 55.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 56.perc. Silva fejelt közelről a keresztléc fölé. 58.perc Llorente próbálkozását Ederson védte. 59.perc. Eriksen lövését védte Ederson. 60.perc: hazai kontra melynek végén Aguero ltt a hálóba 4:2! Bajban a Tottenham. 63.perc: Fernandinho állt be Silva helyére. 71.perc: 2 hazai szöglet helyzet nélkül. 74.perc: vendég szöglet melyet követően Trippier tekert középre s Llorente testéről a kapuba került a labda 4:3! Mos a Tottenham a továbbjutó!!! A videóbíró megadta a vendégek gólját. 77.perc: Wanyama sárgult be. 79.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 80.perc: Lloris hárított. 82.perc: Lucas helyére Davies állt be illetve Sane váltotta Mendy-t. 86.perc: Sane lőtt kevéssel a kapu fölé. A hosszabbítás 7 perc, 91.perc: Rose helyére Sanchez állt be a vendégeknél. 93.perc: Aguero szerzett labdát Eriksen-től majd passzolt Sterling elé aki kilőtte az alsó sarkot!!!!! Ám a játékvezető a videóbíró jelzésére felülírja a találatot ugyanis les előzte meg a gólt!! 97.perc: vendég szöglet melyből már helyzet nem alakult ki. Így a Tottenham Hotspur jutott a legjobb 4 közé története során először.

Az első játékrészben a Bajnokok Ligája történelmének egyik leggólgazdagabb félidejét láthattuk ahol több rekord is megdőlt mind a kieséses mind az összes meccset figyelembe véve. Elképesztő mennyiségben potyogtak a gólok a látványos játék mellett. A második játékrészben pedig a videó bíró játszotta a főszerepet. Ugyan a hazaiak megszerezték 4. találatukat s így már továbbjutásra álltak ám Llorente szerte foszlatta reményeiket a videóbíró segítségével. Ám ezzel még nem volt vége a drámának, a hazaiak az utolsó utáni percben berúgták a továbbjutást érő találatot ám a videóbíró jogosan les címén érvénytelenítette azt. Egy fergeteges mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó együttes jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe!!