Az Angol Bajnokság az elsők között rajtol el tekintve a top bajnokságokat. A rajt igaz csupán 2019.08.09. ám a szezont megnyitó mérkőzés az Angol Szuperkupa melyet a Manchester City együttese vív a Liverpool együttesével. Igaz mindkét sorozatot a Manchesteriek nyerték ám Angliában ezért a kupáért meg kell küzdeni így a bajnoki ezüstérmes ilyenkor az ellenfél. Az együttesek túl nagy játékosmozgaást nem produkáltak eleddig ám jövö csütörtökön délután 17:00-ig változhat így az igazolásokra később térünk ki. Ami a két együttes rivalizálását illeti, gyakorlatilag borítékolható, hogy idén is e két gárda küzd majd az összes fonotsabb angol címért s ide érthetjük a Bajnokok Ligája trófeát is. A mai meccs esélyese a Manchester City ám Klopp Liverpoolja bárkit bárhol meg tud verni. Kitűnő összecsapás előtt állunk!


Manchetser City: Bravo;Walker;Stones;Otamendi;Zinchenko;Silva;Rodri;De Bruyne;Silva;Sterling;Sane


Liverpool: Alisson;Robertson;Van Dijk;Gomez;Alexander-Arnold;Wijnaldum;Fabinho;Henderson;Origi;Firmino;Salah


A mérkőzést a Liverpool kezdte. 4.perc: Sane passzát követően Sterling lőtt a kapu mellé kevéssel. 7.perc: manchesteri szöglet melyet követően liverpooli kontra következett ám Salah célt tévesztett. 12.perc: Sterling játszott Silva elé aki kihasználta ziccerét 1:0! 13.perc: Sane sérült meg helyére Jesus állt be. 17.perc: Sterling lövése Alisson kezei között halt el. 29.perc: Salah került ziccerbe ám óriásit hibázott. 33.perc: De Bruyne sárgult be. 38.perc. liverpooli szöglet hhelyzet nélkül. 44.perc: manchesteri szöglet helyzet nélkül. A hosszabbításban nagy helyzet nem alakult ki.


A második játékrészt a Manchester City kezdte. 47.perc: Silva lőtt ziccerből a kapu fölé. 49.perc: ezúttal Sterling hagyott ki helyzetet. 50.perc: liverpooli szöglet helyzet nélkül. 53.perc: újabb liverpooli sarokrúgás helyzet nélkül. 57.perc: egy liverpooli szögletet követően Alexander-Arnold lőtt a kapu mellé. 58.perc: Salah hibázott ismét ziccerben illetve Bravo védett nagy bravúrral. 61.perc: Silva helyére Gündogan érkezett. 67.perc: Alexander-Arnold helyére Matip érkezett, illetve Fabinho helyére Keita. 69.perc: Salah lövését védte ismét bravúrral Bravo. 77.perc: Van Dijk ívelését Matip a hálóba fejelte 1:1! 79.perc: Firmino helyére Shaquiri;Henderson helyére Lallana;Origi helyére Chamberlain állt be. 83.perc: Keita lövését Bravo védte bravúrral. 86.perc: liverpooli szöglet helyzet nélkül. 88.perc: Salah ziccerét Bravo fogta ezúttal is. 89.perc: De Bruyne helyére Foden állt be. 93.perc: Salah ziccerét fogta ismét Bravo illetve Walker közös erővel a gólvonalról. 94.perc: Shaquiri ziccerét fogta Bravo. 95.perc: liverpooli szöglettel fejeződött be a meccs. Következhettek a büntetők.


Shaquiri a kapuba lőtt 0:1! Gündogan is a kapuba lőtt 1:1! Wijnaldum büntetőjét Bravo védte 1:1! Silva a kapuba lőtt 2:1! Lallana a kapuba lőtt 2:2! Foden a kapuba lőtt 3:2! Chamberlain is belőtte a magáét 3:3! Zinchenko sem hibázott 4:3! Salah is belőtte 4:4! Jeus belőtte a mindent eldöntő 11-est 5:4!


Az első félidőben a bajnok kezdett sokkal agresszívebben s több veszélyes helyzetet is kialakított mielőtt Silva a kapuba lőtt volna. Ezt követően sem állt le a city és majdnem 2 gólosra növelte előnyét. A Liverpool Salah révén szerzett majdnem találatot, a félidőben még egy-egy kisebb liverpooli helyzet volt látható. A második játékrészben a City ott folytatta ahol abba hagyta majd a 60. perctől jöttek a liverpooli ziccerek. Ezek közül egy akadt a kapuba és vagy hatot hárított Bravo!! A döntetlen a ziccerek alapján igazságosnak mondható. A büntetőpárbajt a City bírta jobban idegekkel.