Az első negyed döntőt a 2020-as Európa Bajnokságon Svájc és Spanyolország játssza. A Spanyolok a csoportból ha nehézkesen is de továbbjutottak majd a nyolcad döntőben egy elképesztő hosszabbításos mérkőzést követően Horvátországot búcsúztatták. Svájc a csoportból tovább lépvén a nyolcad döntőben Franciaországgal akadt szembe. Egy a Spanyolokéhoz hasonlóan elképesztő forgatókönyvű meccsen végül büntetőkkel de továbbjutottak a Világbajnokkal szemben. A mai mérkőzés esélyese a Spanyol együttes ám Svájc bármire képes lehet. Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Svájc: Sommer;Rodriguez;Akanji;Elvedi;Widmer;Zakaria;Freuler;Zuber;Embolo;Shaquiri;Embolo;Seferovic

Spanyolország: Simon;Azpilicueta;Laporte;Torres;Alba;Pedri;Busquets;Koke;torres;Morata;Sarabia

A mérkőzést  Spanyolország kezdte. 8.perc: Zakaria ért rosszul a labdába mely saját kapujában landolt 1:0! Spanyolország javára. 25.perc: Azpilicueta fejesét védte Sommer elképeszt mozdulattal. 

A második félidőt Svájc kezdte. 56.perc: Zakaria lőtt a kapu bal oldala mellé. 64.perc: Zuber lövését Simon védte óriási bravúrral. 67.perc: Widmer sárgult be. 68.perc: Shaquiri használta ki a Spanyol védelmi hibát s lőtt a hálóba 1:1! 77.perc: Freuler kapott piros lapot. 93.perc: Laporte sárgult be. 

A hosszabbítás első félidejét Svájc kezdte. 92.perc: Moreno hibázott nagy ziccert. 101.perc: Moreno hibázott ismét ziccerben. 

A hosszabbítás második félidejét Spanyolország kezdte. Llorente hagyta ki a kihagyhatatlant. 121.perc: Gavranovic sárgult be. 

Busquets kihagyta büntetőjét míg Gavranovic belőtt 1:0 Svájc javára. Olmo belőtte büntetőjét míg Schar kihagyta 1:1! Rodri és Akanji párosa kihagyta büntetőjét 1:1! Morenno belőtte büntetőjét ám Vargas kihagyta 2:1! Spanyolországnak. Végül Oryazabal a kapuba lőtt így 3:1-es összesítéssel Spanyolország jutott a legjobb 4 közé megérdemelten!

Az első játékrészben csak úgy mint a második játékrészben is a Spanyol válogatott diktálta a tempót. Svájc egy öngóllal került hátrányba s ezt követően is inkább a spanyol helyzetek sorakoztak. A második játékrészben Svájcnak volt egy jó negyedórája s ki is tudtak egyenlíteni. A piros lap ezt követően visszavetette Svájc teljesítményét ám a hosszabbításig nem volt mérvadó a kiállítás. A hosszabbítás már egyértelműen a spanyolokról szólt igaz találatig nem jutottak. A büntetőket ezúttal az esélyesebb együttes bírta jobban idegekkel s jutott az elődöntőbe!!! 

Belgium – Olaszország

Az EB talán két legnagyobb favoritja találkozik eddigi teljesítményük alapján. Eddig majdnem mindegyik mérkőzésüket megnyerték. Mindkét együttes csoportelsőként jutott tovább majd a nyolcad döntőben is továbbjutottak igaz Olaszország Ausztriával döntetlent játszott s a hosszabbítás után tudtak nyerni. Belgium Portugáliát gyűrte le egy kiélezett mérkőzésen. A mai meccs esélyese csapat szempontból az Olasz együttes. Kitűnő összecsapás előtt állunk. 

Belgium: Courtois;Verthonghen;Vermaelen;Alderweireld;Menuier;Witsel;Tielemans;Hazard;Doku;De Bruyne;Lukaku  

Olaszország: Donnarumma;Lorenzo;Bonucci;Chiellini;Spinazzola;Varratti;Jorginho;Barella;Chiesa;Immobile;Insigne

A mérkőzést Belgium kezdte. 13.perc: Bonucci lőtt gólt igaz kiderült lesről. 20.perc: Tielemans sárgult be. 22.perc: De Bruyne lőtt szenzációsan kapura ám Courtois hárítani tudott bravúrral. 26.perc: Lukaku ütemtelen lövését Donnarumma védte bravúrral. 31.perc: Verratti labdáját Barella lőtte a hálóba 0:1! 44.perc: Insigne kezdett szólózni majd lőtt elképesztő találatot 0:2! Úgy fest Olaszország az elődöntőbe fog jutni. 47.perc: belga büntető következeik melyet Doku ért el, a 11-est Lukaku lőtte a hálóba 1:2! 

A második félidőt Olaszország kezdte. 61.perc: Lukaku lövését blokkolták. 66.perc: Spinazzola lőtt az oldalhálóba.  79.perc: Spinazzola sérült meg súlyosan helyére Emerson érkezett. 90.perc: Barardi sárgult be. Több helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészben Olaszország kezdett kitűnően s remek támadásokat vezettek. A vezetést megszerzése után az olasz együttes még több helyzetet alakított ki s az előnyüket is meg tudták duplázni. Igaz erre Belgiumnak volt válasza egy büntető révén. A második játékrészben Olaszország okosan őrizte eredményét.  Összességében a össze szokottabb együttes jutott tovább. Az elődöntőben Spanyolországgal találkozik az olasz válogatott. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .