A Premier League 27. fordulóját rendezik emg a hétvégén. A forduló nyitó mérkőzése egyben az egyik legnagyobb londoni rangadó is ahol a Chelsea fogadja hazai pályán a Tottenham gárdáját. A találkozó pikantériáját Mourinho személye adja aki két sikeres időszakon át vezette a Chelsea gárdáját. A hazaiak egy meglepő Manchester United elleni hazai zakót követően próbálnak talpra állni míg a vendégek egy picicvel könnyebb széiát követően érkezetek a fordulóig ahol mai ellenfelüktől mindössze pár pontra tallhatóak. Egy esetleges meglepő vendég siker s Chelsea 4. helyébe is kerülhetne nem csak rövid hanem adott esetben hosszabb távon is. Lampard fiai mintha fáradni látszanának a szezon legkeményebb szakasza előtt. A Tottenham ugyanakkor Mourinho irányítása alatt sem a legkiegyensúlyozottabb együttes. A hét közben a Bajnokok lIgájában a Lipcse verte meg őket otthon. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol megjósolhatatlan ki szerzi meg a 3 pontot.


Chelsea: Caballero;Rüdiger;Christensen;Azpilicueta;James;Jorginho;Kovacic;Alonso;Barkley;Mount;Giroud


Tottenham Hotspur: Lloris;Tanganga;Sanchez;Alderweireld;Vertongen;Davies;Lucas;Winks;Ndombele;Lo Celso;Bergwijn


A mérkőzést a Chelsea kezdte.10.perc: két vendgé szöglet melyet követően Lucas eresztett meg erős lövést a bal alsó sarokra ám Caballero hárítani tudott. 12.perc: Mount lövését védte Lloris szögletre, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 13.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 15.perc: előbb Giroud lövését védte Lloris majd Barkley lövése súrolta a kapufát. 16.perc: Giroud csapott le egy kipattanóra s lőtt a hálóba 1:0! 23.perc: Winks sárgult be. 24.perc: Alonso sárgult be. 34.perc: Lucas lövését blokkolt a a védelem, az ezt követő szögletből Sanchez fejelt kapura de a védelem blokkolt, majd az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A félidő hátra lévő részében nagy helyzet már nem alakult ki.


A második félidőt a Tottenham kezdte. 48.perc: Alonso lőtt egy kitűnő kiugratást követően a hálóba 2:0! A rangadó eltűnni látszik. 52.perc: Lo Celso állíttatta ki magát egy talaplás miatt de a játékvezető nem videózta vissza az esetet. 63.perc: Christensen sárgult be. 66.perC: vendég szöglet helyzet nélkül. 71.perc: Giroud helyére Abraham érkezett. 77.perc: Willian állt be Barkley helyére illetve Bergwijn helyére Alli állt be majd Alderweireld helyére Aurier. 80.perc: Abraham lövését védte Lloris. 81.perc: Rüdiger sárgult be. 82.perc: Alonso lőtt centikkel amakpu mellé. 89.perc: Rüdiger ért rosszul a labdába ami így saját kapujába jutott 2:1! 90.perc: Willian remek lö

vését védte Lloris bravúrral. A hosszabbítás 4 perc melyben nagy helyzet már nem alakult ki.
Az első játékrészben a nagy hajtás küzdelem volt jellemző. Mindkét együttes több helyzetet alakított ki. A hazaiak helyzeteiket jobban használták ki. A vendégek helyzeteit a hazai védelem szépen szűrte illetve blokkolta. A második játékrészben a hazaiak gyorsan megduplázták előnyüket melyet a mérkőzés végégi meg tudtak őrízni igaz nem a legvégéig. Rüdiger szerencsétlen mozdulata nem a legjobbkor jött ám végül a jobban játszó hazaiak megtartották a 3 pontot s ezzel a 4. helyezésüket is.