A Bundesliga 21. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló szombati játéknapjának rangadóját a Bayer Leverkusen illetve a Borussia Dortmund játssza. A hazaiak jelenleg az 5. helyen állnak, mindössze 8 pont lemardással a listavezető Bayern München mögött, s csupán 5 pontra mai riválisuk mögött. A mezőny a Hoffenheim-ig bezárólag nagyon szoros, így a bajnokság jelen szakszában óriási jelentőségű minden megszerzett győzelem sőt minden megszerzett pont is. A sárgák Haaland érkezése óta szárnyalnak a Bundeligában az ifjú tehetség ontja a gólokat csakúgy mint korábbi klubjában. Elképesztő mutatói mögött le kell ismerni a hátravontabb szerepkörben játszó csapattársakat is. A mai meccs esélyese a dortmund ám a Leverkusen ahzai pályán bárkit meg tud lepni. Jó mérkőzés előtt állunk.


Bayer Leverkusen: Hradecky;Sinkgraven;Tapsoba;Tah;Bender;Amiri;Bender;Diaby;Havretz;Bellarabi;Volland 


Borussia Dortund: Burki;Akanji;Hummels;Zagadou;Guerreiro;Witsel;Can;Hakimi;Brandt;Haaland;Sancho


A mérkőzést a Bayer Leverkusen kezdte. 17.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 19.perc: Haaland lövését védte Hradecky nagy braúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 20.perc, egy szöglet utáni hazai kontra végén Volland taálát  ahálóba 1:0! 22.perc: vendég szöglet melyből Hummels talált a hálóba 1:1! 25.perc: Diaby lesről talált a hálóba. 33.perc: Can lőtt elképesztőpen nagy gólt 30 méterről 1:2! 35.perc: Bender sárgult be majd Guerrero is. 42.perC: hazai szöglet melyet követően Volland lőtt újabb gólt 2:2! Ezzel ért véget a félidő.


A második félidőt a Borussia Dortmund kezdte. A félidőben Bellarabi helyére Mitchell érkezett illetve Brandt Reyna helyére. 52.perc: Sancho passzolt Hakimi elé aki nem tévesztett 2:3! Ám a videózást követően érvénytelenítették a tallatot. 58.perc: 3 vendég szöglet helyzet nélkül. 64.perC: Havretz a kapufát találta el. 65.perc: Guerrero lőtte a kauba Hakimi labdáját 2:3! 67.perc: Volland sárgult be. 69.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 71.perc: Diaby helyére Bailey állt be. 72.perc: Bailey lőtt találatot lesről. 81.perc: Bailey ezúttal szabályos gólt lőtt 3:3! 82.perc: Bender fejelt a kapuba 4:3! Elképesztő percek. 84.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 86.perc: Akanji helyére Hazard állt be illetve Can helyére Götze. 89.perc: Amiri helyére Dragivic állt be. A hosszabbítás 5 perc, melyben helyzet nem alakult ki.


Az első játékrészben nehezen indult a mérkőzés. Majd az első gól megtörte a csendet s további 3 követte. Kitűnő iram elképesztő hangulat volt a pályán. A második félidő ott folytatódott ahol az első abba maradt. A Dortmund nyomott meg is szerezte többször a vezetést ám a hazaiak 2 perc alatt mefordították a mrkőzést. A szezon egyik legjobb összecsapását követhettük figyelemmel. A hazaiak megérdemelten győztek.