A Bundesliga 28. fordulóját rendezik meg a hét folyamán. A tavasz csúcsmérkőzésére s ekkor kerül sor hiszen a Borussia Dortmund hazai pályán fogadja a Bayern München együttesét. A hazaiak jó formában tértek vissza a szünetet követően s mindkét mérkőzésüket mgnyerték. Hátrányuk 4 pont a München mögött így a mai mérkőzés a bajnokság végkimenetele szempontjából döntő jelentőségű lehet. Egy esetleges hazai siker szorossá teszi a tabellát, ám egy vendég siker gyakorlatilag megpecsételheti a Salátás tál sorsát. A bajorok is jó tértek vissza s mindkétt meccsüket megnyerték. Flick edző kezi alatt úgy tűnik a gárda kitűnő teljesítményre képes. A Bajnokok Ligája úgy tűnik idén kevéssé befolyásolja a bajnoki címért folyó harcot, ami a München számára kedvező. Gigantikus csatára van kilátás igaz nézők nélkül a bajorok inkább kedvező helyzetben lehetnek. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.


Borussia Dortmund: Bürki;Akanji;Hummels;Piszczek;Hakimi;Delaeny;Dahoud;Guerreiro;Brandt;Haaland;Hazard


Bayern München: Neuer;Pavard;Boateng;Alaba;Davies;Goretzka;Kimmich;Coman;Müller;Hnabry;Lewandowski


A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. 2.perc: Haaland lövését blokkolta a vendég védelem. 8.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 10.perc: Guerreiro lőtt a hálóba lesről marad a 0:0! 13.perc: Hummels sárgult be. 20.perc: Gnabry lövését blokkolta a védelem. 25.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 31.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 42.perc: vendég szöglet melyet követően Kimmich elé került a labda aki 17 méterről okosan emelte át a kint álló Bürki kapust 0:1! Ezzel ért véget a félidő lényegi része.


A második félidőt a Bayern München kezdte. A félidőben Sancho állt be Brandt helyére illetve Delaeny helyére Can érkezett. 47.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 54.perc: Goretzka távoli bombáját Bürki védte bravúrral. 59.perc: Haaland lövését blokkolta a vendég védelem. 59.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 63.perc: Sancho szögletét követően helyzet nem alakulkt ki. 66.perc: Müller illetve Dahoud is besárgult. 72.perc: Haaland helyére Reyna állt be majd Comant Perisic váltotta. 74.perc: Davies sárgult be. 80.perc: Piszczek helyére Götze állt be. 83.perc: Lewandowski lőtt távolról a kapufára. 85.perc: Hernandez helyére Boateng állt be majd Dahoud helyére Witsel. 87.perc: Martinez állt be Gnabry helyére.A hosszabbítás 3 perc, melyben nagy helyzet már nem alakult ki.


Az első játékrészben a hazaiak kezdtek jobban. Több helyzetet alakítottak ki ám érvényes találatig nemjutottak. A Bayern München a félidő végét jobban vette s egy okos találatnak köszönhetően meg is szerezte a vezetést. A  második játékrészben  a vendégek kézben tartották a mérkőzést. Sok helyzetük nem akadt igaz azok nagy gólszerzési lehetőségek voltak. A hazaiak igyekeztek kiegyenlíteni ám végül ez nem aikerült. A Bayern e győzelemmel gyakorlatilag karnyújtásnyira került a Salátás táltól hiszen 7 pont az előnyük a Dortmunddal szemben 6 fordulóval a bajnokság vége előtt.