A Bundesliga 4. fordulójának egyik legnagyobb rangadóján a Borussia Dortmund hazai pályán fogadja a Bayer Leverkusen együttesét. A hazaiak kitűnően erősítettek a nyáron s ennek tudatában jól kezdték a szezont ám a válogatott szünet előtt nem kis meglepetésre kikaptak az Union Berlin együttesétől. A Bayer Leverkusen a nyár folyamán ugyan erősödött ám a tavalyi évhez képest nem jelentősen, ennek ellenére a szezon lezdetet kitűnően kezdték el. Eddigi 3 mérkőzésükből 2-őt megnyertek míg a 3. fordulóban döntetlenre futotta a Hoffeinheim ellen hazai környezetben. A mai találkozó esélyese a Dortmund ám kiélezett mérkőzésre lehet számítani a lelátón és a TV készülékek előtt is. 


Borussia Dortmund: Burki;Guerreiro;Hummels;Akanji;Hakimi;Witsel;Delaney;Brandt;Reus;Sancho;Alcacer
Bayer

Leverusen: Hradecky;Bender;Tah;Bender;Wendell;Aranguiz;Baumgartlinger;Hravetz;Amiri;Bellarabi;Wolland


A mérkőzést a Dortmund kezdte. 15.perc: hazai szöglet melyből gólhelyzet nem alakult ki. 17.perc: Wendell lőtt a kapu fölé távolról. 25.perc: Reus lövésénél Hradecky bámulatos vdést mutatott be majd bemutatta ezt Brandt lövésénél is. 26.perc: hazai szöglet melyet követően Hakimi talált a hálóba 1:0! 35.perc: Hakimi lőtt a felső lécre. 36.perc: Hakimi sárgult be. 43.perc: két vendég szöglet következett ám helyzet egyikből sem alakult ki. Ezzel ért véget az első játékrész.


A második félidőt a Bayer Leverkusen kezdte. A félidőben Amiri helyére Bailey állt be. 50.perc: Sancho passzolt Reus elé aki  a kapuba lőtt 2.0! Eldőlni látszik a mérkőzés. 52.perc: Wendell sárgult be. 61.perc: Brandt helyére Hazard érkezett. 64.perc: Havretz lövését Burki védte óriási bravúrral. 73.perc: Bellarabi helyére Diaby állt be. 78.perc: Weigl váltotta Witselt illetve Aranguiz helyére Alario érkezett. 79.perc: Bruun állt be Alcacer helyére. 83.perc: Guerreiro lőtt a hálóba 3:0! 85.perc: Havretz sárgult be. 89.perc: két egymást követő szöglet melyek végén Reus szerzett újabb találatot 4:0! Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első játékrészben midkét együttes nehezen lendült bele. A hazaiak kapták el jobban a ritmust s egészen a félidő végéig jobban is játszottak. A vezető találatot is megérdemelten szerezték meg. A második játékrészben a ahazaik a helyzeteiket kitűnően használták ki. A vendégek a félidő nagy részében ugyan domináltak ám találatig nem jutottak. Összességében a Dortmund megérdemelten nyerte a mai meccset.