A Spanyol bajnokság 7. fordulóját rendezik emg a hét végén. A forduló rangadójára szombaton este kerül sor ahol az Atletico Madrid hazai pályán fogadja ősi riválisát a listavezető Real Madridot. A hazaiak kitűnően kezdték a szezont ám egy meglepő zakót követően egy döntetlenbe is belefutottak így visszacsúsztak a tabella 3. helyére. Simeone a sok új játékos ellenére a korábbi biztos játékot játszatja amely hosszú távon minden bizonnyal kifizetődő lesz.A vendégek katasztrófálisan kezdték a szezont. A sok sérült mellett 2 döntetlennel indultak ám azóta nyerték meccseiket a Bajnokok Ligájától eltekintve. Zidane ettől függetlenül sok sérülttel várja az összecsapást. Valódi esélyese nincs a mérkőzésnek ám az Atletico Madrid jelenleg egységesebbnek tűnik. KItűnő mérkőzés előtt állunk.


Atletico Madrid: Oblak; Lodi;Gimenez;Savic;Trippier;Vitolo;Thomas;Saul;Koke;Costa;Felix


Real Madrid: Courtois;Carvajal;Varane;Ramos;Nacho;Casemiro;Bale;Valverde;Kroos;Hazard;Benzema


A mérkőzést az Atletico Madrid kezdte. 3.perc. hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nema lajult ki. 8.perc: Felix lőtt kevéssel a kapu mellé. 18.perc: Bale fejelt egy keresztlabdát a kapu fölé. 22.perc: Nacho sárgult be. 24.perc: vendég szöglet alakult ki melyből helyzet nem alakult ki. 26.perc 3 egymást követő vendég szöglet következett helyzet nélkül. 30.perc: Thomas nem tudta helyzetbe hozni a jól helyezkedő Kokét. 33.perc: hazai szöglt melyből helyzet nem alakult ki. 37.perc: Kroos távoli lövését Oblak védte bravúrral. 39.perc: Felix lövés kevéssel kerülte el a kapu jobb oldalát. 41.perc: Kroos lőtt ismét távolról kapura ám lövését Oblak szögletre tudta hárítani, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő.


A második félidőt a Real Madrid kezdte. A félidőben Vitolo helyére Correa érkezett. 49.perc: orrea fejelt kevéssel a léc fölé. 57.perc: Bale lőtt csűúnyán a kapu fölé. 61.perc: Lodi helyére Lemar érkezett. 64.perc: Casemiro távoli lövése ment a kapu fölé. 67.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 68.perc: Valverde helyére modri állt be. 69.perc: Varane sárgult be. 70.perc: Felix helyére Llorente állt be. 73.perC: ahazi szarokrúgás melyet követően Saul fejelt centikkel akapu fölé. 74.perc: újabb hazau szöglet melyet követően vendég kontra következett ahol Benzema lőtt Oblak kezébe. 77.perc: Hazard helyére James állt be. 85.perc: vendég szöglet ám gólveszély ebből sem alakult ki. 88.perc: Benzema helyére Jovic állt be. 90.perc: hazai szöglet melyet követően Costa fejelt Courtois kezébe. A hosszabbítás 3 perc, 93.perc: Thomas sárgult be. Ezzel ért véget a mérkőzés. 


Az első játékrészben a hazai együttes kezdett aktívabban. A félidő közepét inkább a vendégek uralták. Felix illetve Kroos voltak kiemelkedőek a lövések terén. A félidő végén mindkét együttesnek volt lehetősége a gólszerzésre. A második félidőben inkább a hazai együttes próbálkozott ám pár centi minden veszélyesnek tűnő lövésnél fejesnél hiányzott. A vendégek Bale és Benzma révén tudtak egyszer egyszer veszélyeztetni. Igazságos eredmény született.