A 2019-es Copa America Brazíliában kerül megrendezésre. Az utóbbi években nem a Selecao legsikeresebb szériáját láthatjuk, így mindeképp fontos a hazaiak számára, hogy Nmezetközi szinten nyerjenek egy trófeát. A mai mérkőzés melyet elemzünkl ugyanakkor nem a hazaiakról fog szólni sokkal inkább ősellenfelükről Argentínáról valamint Kolumbiáról. Argentína az elmúlt évtizedekben több VB aranyat is szerezhetett volna ám nem igazán érték el e tekintetben válogatottjukat. Maradona óta a nevek tekintetében pedig akadt olyan összeállítás melynek több VB-t illetve Copa Americát kellett volna nyernie. A “Messi éra” alatt azonban jóformán nyem nyert semmit az Argentin válogatott még Copa Americát sem pedig több alakalommal is döntőzhettek. Kolumbia mindid is erős (pláne fizikálisan) együttes volt kinek legyőzése bármely nagyobb múltú válogatottnak gondot tudott okozni. Jelenleg is több válogatott játszik európai top bajnokságokban. A mai mérkőzésnek nincs valódi esélyese.


Argentína: Armani;Tagliafico;Otamendi;Pezzella;Saravia;Lo Celso;Rodriguez;Paredes;Di Maria;Aguero;Messi

Kolumbia: Ospina;Tesillo;Sanchez;Mina;Medina;Cuadrado;Barrios;Uribe;Muriel;Falcao;James


Az első félidőt  Kolumbia kezdte. 4.perc: Messi lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 5.perc: Újabb Argenti szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 6.perc: Aguero lövését a védelem blokkolta. 14.perc. Muriel helyére Martinez állt be a csere oka sérülés. 17.perc: két kolumbiai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 19.perc: Falcao sárgult be. 31.perc: Barrios elől mentett az argentin védelem. 32.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 37.perc: egy vidóbírzás után mehet tovább a mérkőzés Kolumbia nem jutott büntetőhöz. 40.perc: Falcao helyezkdett jól majd lőtt kapura ám a védelem blokkolni tudott. 42.perc: Rodriguez sárgult be. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt Argentína kezdte. A félidőben Di MAria helyére Paul érkezett. 50.perc: James szögletét követően helyzet nem alakult ki. 52.perc: Saravia sárgult be. 55.perc: Paredes sárgult be. 59.perc: Messi szögletét követően Ospinának kellett hárítani. 60.perc: Cuadrado sárgult be. 64.perc: Cuadrado helyére Lerma állt be. 66.perc: Messi szögletét követően Otamendi fejelt kapura ám fejesét Ospina védte bravúrral, a kipattanó Messi lőtte a kapu mellé centikkel. 68.perc: Pizarro állt be Rodrigues helyére az argentínoknál. 71.perc: Martinez tört a 16-oson belülre majd lőtt nagy gólt a jobb alsó sarokba 0:1! 75.perc: Aguero fejelt kevéssel a akpu mellé. 79.perc. előbb Aguero helyére Suarez állt be majd Falcao helyére Zapata. 82.perc: argentin szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 85.perc: Lo Celso lőtt kevéssel a akpu mellé. 86.perc: Lerma beadását Zapata lőtte a kapuba 0:2! 87.perc: Zapata túzott gólörömért sárgult be. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: Ospina védte Paredes próbálkozását. 94.perc: Lerma sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játéktrészben Argentína kezdett jobban. Több kisebb helyzetet dlgoztak ki ám a félidő előrehaladtával Kolumbia egyre magabiztosabban kezdett el játszani. Sőt a félidő végén a vezetést is megszerezték kishíjján. A második félidőben ismát argentína kezdett jobban ám találatotnem sikerült szerezniük. Kolumbia később ébredt mint az első félidőben ám ennek ellenére jó helyzetkihasználásának köszönhetően meg tudta nyerni a mai mérkőzést. Összességében argentyna nem is érdemelt volna győzelmet.