Az úszóvilág gyakorlatilag 2 hét eréig Magyarországra figyel. Budapest 2017. Július 14.-étől 2017. Július 30.-áig rendezi meg a 17. Vizes Világbajnokságot! A műugrás valamint a műúszás már véget is ért melyben a vártakhoz híven 12 számból 8-at Kína nyert meg az ugró számokat illetően. Az úszóversenyek a vasárnapi napon kezdődtek ahol magyar szempontból meg is született az első érem BRONZ formájában a 4*100-as FÉRFI GYORSVÁLTÓ szenzáció számba menő úszással lett 3.!!! az Amerikai és Brazil váltó mögött!! A vízilabda tradicionális Magyar Sport mind a női mind a férfi szakágat illetően. Mindkét válogatottunk jó eséllyel ugrott medencébe a VB 2. illetve 3. napján. Előbb a hölgyek csoportját vesszük górcső alá.

A hölgyek 4 csoportba kaptak besorolást s egy csoportban 4 válogatott kapott helyet.

A Csoport: Olaszország;Kanada;Kína;Brazília. E csoport ebben a sorrendben is ért véget az esélyeknek megfelelően. Így Olaszország és Kanada jutott tovább.

B Csoport: USA;Spanyolország;Új-Zéland;Dél-Afrika. A csoport ebben a sorrendben ért véget. Az USA mint Olimpiai Bajnok a legnagyobb esélyesként szállt medencébe s akként is játszott s jutott tovább. Spanyolország is magabiztosan jutott tova másodikként.

C Csoport: Magyarország;Hollandia;Franciaország;Japán. Magyarország Európa Bajnokként szállt medencébe először Japán ellen. A kezdtek nem voltak mindent túlszárnyalóak ám végül hatalmas különbséggel 20:11-re nyertek. A következő összecsapáson Franciaország következett ahol szintén magabiztosan még az első körnél is nagyobb különbséggel nyertek 24:5-re! Ezzel gyakorlatilag eldőlt,hogy vagy Magyarország vagy a szintén veretlen Hollandia nyeri meg a csoportot, s kerül ezáltal a könnyebbnek kikiáltott ágra. A mérkőzés nagy feszültséget hordozott magában miután a Hollandokat az EB döntőben vertük meg 9:7-re, ezután a Hollandok nem tudták magukat kvalifikálni a Olimpiára amely hatalmas csalódás volt számukra. A meccset a magyar válogatott kezdte jobban s gyakorlatilag végig vezetve két gólos előnnyel 10:8-ra nyertek lányaink s ezzel nyerték meg a csoportot.

D Csoport: Görögország;Ausztrália;Oroszország;Kazahsztán. A csoport is ebben a sorrendben ért véget.

A legjobb nyolc csapat tehát Olaszország akik Oroszországgal találkoznak, az Orosz válogatott a holland együttest búcsúztatta az első Play Off szakaszban. az USA válogatottja Ausztráliával találkozik miután az auszik Franciaország válogatottját búcsúztatták. Magyarország ellenfele Kanada lesz miután Új-Zéland együttesét verte magabiztosan a kanadai csapat. Görögország ellenfele Spanyolország lesz akik Kína együttesét verték meg magabiztosan. Az elődöntő két ágán várhatóan USA válogatottja játszik majd egy végletekig kiélezett Olasz Orosz meccs győztesével. Az alsó ágon ha érvényesül a papírforma akkor a mi lányaink játszanak majd a Spanyol válogatottal. A döntőben pedig remélhetőleg Magyarország válogatottja játszik várhatóan az USA ellen.

A jövő hétvégén jelentkezünk cikkünk újabb részével melyben remélhetőleg a Magyar válogatott sikerrel vett akadálya

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .