A Vizes Világbajnokság egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a férfiak Vízilabda tornája amelyen természetesen az összes elit válogatott képviselteti magát. Az Olimpia után a sportág legjelentősebb eseménye honol két hétig Magyarországon. Hazánk fiaira mindig nagy nyomás hárul bármely világversenyen pláne ha azt Magyarországon rendezik, így volt ez a 2001-es Európa Bajnokságon melyet sajnos nem sikerült megnyerni. Jelenleg új szövetségi kapitánnyal Marcz Tamás-al vág neki válogatottunk a VB-nek melynek ha nem is az első számú favoritjai vagyunk ám mindenképpen csalódást keltő lenne ha nem a legjobb 4 között végeznénk. Izgalmas Vb előtt állunk ahol a Magyar közönség támogatása akár éremhez is segítheti a Magyar válogatottat.

Az A Csoportba Montenegró;Brazília;Kazahsztán és Kanada kapott besorolást. A Vb első fordulójának legnagyobb meglepetését a végül 4. helyen végző Kanada okozta akik a végső esélyesek között emlegetett Montenegró együttesével játszottak döntetlent. A montenegróiak ezt követően össze szedték magukat majd Kazahsztán együttesét és Brazíliát is le tudták győzni. Így Montenegró és Brazília jutott tovább.

A B Csoportban Magyarország;Olaszország;Ausztrália és Franciaország került. A Magyar válogatott az első mérkőzésén Ausztráliával mérkőzött meg. Az első negyed elképesztően szoros játékot hozott ám végül a válogatottunk 13:3-ra győzött, a végén kitűnő játékot produkálva. A második fordulóban következtek az Olaszok akik szintén a végső siker egyik várományosai voltak a torna előtt. Hihetetlen kiélezett és izgalmas mérkőzés várt a szurkolókra ám a meccset nem feltétlenül a játékosok döntötték el, mint inkább a bírák. A magyarok végül 9:9-es döntetlent értek el ám a bírói felfogás miatt mintha idegenben játszottak volna fiaink. A harmadik összecsapáson Franciaország következett gyakorlatilag tét nélkül. Fiaink itt 13:7-re nyertek ám a csoport elsőség így is meglett ugyanis Ausztrália csupán 8 góllal kapott ki az Olasz válogatottól s így jobb gólkülönbséggel nyertük meg a csoportot. Ezzel Magyarország a könnyebbnek kikiáltott ágra került!

A C Csoportban Szerbia;Görögország;Spanyolország és Dél-Afrika szerepelt. A csoportot a Szerbek nyerték veretlenül a Görögök és Spanyolok előtt. Nem túl sok energiát veszítve.

A D Csoportban Horvátország;Oroszország;Japán és USA válogatottja szerepelt. Itt sem volt meglepő a Horvátok veretlen sorozata mellyel természetesen nyerték a csoportot. Ám annál nagyobb meglepetés,hogy az USA mindössze a 4. helyen végzett.

Montenegró egyenes ágon jutott a legjobb 8 közé, ahol a Japánt legyőző Görögország lesz az ellenfelük. Magyarország ellenfele a Spanyol Orosz párharcból kikerülő győztes válogatott adja ám ezt cikkünk után fejezik be. Szerbia ellenfele a Brazíliát legyőző Ausztrália lesz. Horvátország ellenfele a Kazahsztánt kiütő Olaszország lesz. A negyeddöntő legérdekesebb párosításának a végső sikerre kikiáltott Horvátország Olaszország összecsapás ígérkezik. Ezen kívül ha hinni lehet a papírformának Montenegró Magyarország és Szerbia lesz az elődöntő részese.

A jöv

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .