A Premier League 9. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A válogatott szünet után mindig nehéz a sztárcsapatok játéka pláne ha két giga együttes találkozik. Márpedig a Tottenham illetve a Manchester City e kategóriába sorolható. Az utóbbi években sok nagy mérkőzést vívtak a felek inkább City sikerrel. Mindkét együttesnek hullámzóan indult a szezon ám jelenleg a Tottenham kitűnően áll a  tabellán hisz 2. míg a City 10. és 5 pont különbség van az együttesek között. A mai meccs esélyese inkább a vendég alakulat igaz Mourinho szereti ha együttese esélytelen mert így jobban tud az ő játékstílusa érvényesülni. Jó mérkőzés előtt állunk.


Tottenham Hotspur: Lloris;Regulion;Dier;Alderweireld;Aurier;Sissoko;Hojbjerg;Bergwijn;Ndombele;Son;Kane


Manchester City: Ederson;Walker;Dias;Laporte;Cancelo;Silva;Rodri;De Bruyne;Mahrez;Jesus;Torres


A mérkőzést a Tottenham kezdte. 2.perc: Torres helyzeténél mentett hatalmasat Lloris. 5.perc: Son lőtt szép találatot 1:0! 14.perc: Kane lőtt a hálóba ám lesről. 15.perc: Rodri került helyzetbe ám Lloris éles volt és a labdát leszedte fejéről. 17.perc: vendég szöglet helyzet nélkül.21.perc: 3 vendég szöglet helyzet nélkül. 27.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 28.perc: Jesus egyenlített ám a VAR jelzésére les miatt elvették a találatot. 42.perc: sissoko sárgult be. 45.perc: vendég szöglet ahol Lloris húzta le a szögletet. Ezzel ért véget a félidő. 


A második félidőt a vendég együttes kezdte. 51.perc: De Bruyne lőtt kevéssel a kapu mellé. 53.perc:Mahrez lőtt kevéssel a kapu mellé. 60.perc: vendég szögletek helyzet nélkül. 65.perc: Kane lőtt gólt Le Celso közreműködésével 2:0! 72.perc: Mahrez helyére Sterling állt be, majd Silva helyére Foden érkezett. 73.perc: Bergwijn helyére Lucas állt be. 81.perc: Alderweireld helyére Rodon állt be. 87.perc: Dias sárgult be. 88.perc: KAne sárgult be. 91.perc: Jesus helyzetét védte Lloris. 92.perc: vendég szögletek helyzet nélkül. ezzel ért véget a mérkőzés. 


Az első játékrészben a vendégek kezdtek jól , ám a Tottenham szerezte meg a vezetést. Ezt követően nyomott a City sőt ki is egyenlítettek ám les miatt elvették találatukat. A második félidőben továbbra is nyomott a vendég együttes ám végül a hazaik találtak be. Összességében a hazaiak kitűnő helyzetkihasználásunk miatt tudtak nyerni.