A Bajnokok Ligája negyeddöntőivel folytatódik az első számú nemzetközi kupasorozat. A keddi játéknapon két mérkőzést rendeznek ahol 3 angol együttes is pályára lép. A Liverpool a Porto együttesét fogadja míg a Tettenham Hotspur a Manchester City együttesét immár új stadionjában. E párharc egyértelmű esélyesének Guardiola együttese tűnik főként a Premier League-ben mutatott formája miatt. Pochettino együttese elmúlt 6 PL mérkőzéséből mindössze 1-et tudott megnyerni illetve 1 döntetlent értek el 4 vereség mellett. A Manchester City ugyanakkor szárnyal, pontot is alig vesztettek s bejutottak az FA Kupa elődöntőjébe ahol a  Wolwerhampton együttesével néznek majd farkas szemet. A Tottenham előtt két nagy célkitűzés lebeghet előbb biztosítani a bajnokságban a legjobb 4 közt a helyet illetve emellett a Bajnokok Ligájában addig jutni míg lehet. A Manchester City ezzel szemben a PL megnyeréséért vív gigászi csatát a Liverpoolal illetve mint már említettem FA Kupa döntőt játszhat s emellett reális esély mutatkozik a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutni. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol az esélyes a mai meccsen is a manchesteri együttes.

Tottenham Hotspur: Lloris;Trippier;Alderweireld;Vertonghen;Rose;Sissoko;Winks;Son;Eriksen;Alli;Kane

Manchester City: Ederson;Delph;Laporte;Otamendi;Walker;Gündogan;Fernandinho;Silva;Sterling;Aguero;Mahrez

Az első játékrészt a Manchester City kezdte. 7.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 8.perc: hazai helyzet ám Alli a léc fölé lőtt. 10.perc: Sterling lőtt kapura ám helyzet nem alakult ki belőle. A szögletet követően a videóbíró hatására a játékvezető büntetőt ítélt kezezésért, a büntetőt Aguero rosszul lőtte illetve Lloris hárítani tudott. Az eset miatt Rose besárgult.  24.perc: Kane lövését Ederson védte könnyedén. 28.perc: Laporte sárgult be. 29.perc: Winks próbálkozott ám lövését nem koronázta siker. 30.perc: Eriksen szögletéből helyzet nem alakult ki. 38.perc: Alderweireldt lövése akadt el a védelemben. 39.perc: a vendégek Aguero révén veszélyeztettek. 44.perc: hazai szöglet melyből nem alakult ki gólveszély.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. 47.perc: Sterling érkezett egy pontos labdára ám lövése végül nem lrt találatot, az ezt követő kontrából Son nyargalt a szélen majd lőtt kapu mellé centikkel. 49.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 51.perc: ismét Son próbálkozott ám lövését Ederson hárította. 58.perc: Kane sérült meg egy szerencsétlen mozdulat következtében így mehet zuhanyozni helyére Lucas érkezett. 59.perc: Mahrez sárgult be. 61.perc:hazai szöglet helyzet nélkül. 71.perc: Aguero helyére Jesus érkezett a vendégeknél. 73.perc: Delph lőtt távolról kevéssel a kapu mellé. 75.perc: Mahrez fejelt a kapu mellé. 78.perc: Son kapott kitűnő ütem passzot a védők mögé majd a vonal előtt megmentette s egy cselt követően Ederson hóna alatt a kapuba lőtt 1:0! 81.perc: Winks helyére Wanyama érkezett. 87.perc: Alli helyére Llorente állt be. 89.perc: Sane érkezett Mahrez heélyére illetve Silva helyére De Bruyne érkezett. A hosszabbítás 7 perc, 94.perc: Son került ismét helyzetbe ám Ederson eszén nem tudott túl járni. 96.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Fernandinho fejelt kevéssel a kapu mellé.

Az első félidőben a vendégek kezdte erősebben s egy vitatható esetet követően AguIer nagy hibát követett el mellyel akár a továbbjutást is eldönthette volna. Ezt követően inkább a hazaiak voltak aktívak egy egy vendég lövés mellett. A második félidőben ismét a vendégek kezdtek jobban ám a hazaiak Kane sérülése ellenére fel tudták venni a ritmust. Sőt Son révén több helyzetet is kialakítottak majd a hajrában Son már a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A vendégek ezt követően nem tudtak a kapuba találni így némi meglepetésre  Tottenham megnyerte az összecsapást.