A Premier League 22. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadóját a szombati játéknapon játsszák ahol a Tottenham Hotspur Mourinho irányítása alatt először fogadja a legnagyobb bajnok aspiráns Liverpool együttesét. A hazaiaknál a mérkőzés előtt röppent fel a hír miszerint Harry Kane hetekre kidőlt, így a támadó szekció erősen gyengülni látszik. Némi szerencse a szerencsétlenségben, hogy épp a téli átigazolási időszakban járunk. A hazaiak nehéz őszönvannak túl s Mourinho személyt ismerve nehéz tavasz előtt állnak. Jelelnleg 21 meccsből 8-at tudtak megnyerni 6 döntetlen és 7 vereség mellett amely nem túl biztító a jövőre nézve.A vendégek ezzel szemben sorra döntik a rekordokat az idei szezonban, mindössze 2 pontot hullajtottak azt is idegenben az Old Traffordon. Emlellett a Bajnokok lIgájában is a legjobb 16 köze jutottak. A bajnokság alakulását tekintve aligha érheti Klopp gárdáját utol idén, s így felmerül amérdés vajon betudják e húzni ismét a Bajnokok LIgája serlegét. Az eslyek a Liverpool mellet szólnak, s jelenleg nehezen elképzelhető, hogy a Tottenham pontot vagy pontokat tud rabolni a vörösök ellen. Persze rangadó révén bármi megtörténhet, s ha valamely bajnokságra ez igaz akkor az pontosan a Premier League.


Tottenham Hotspur: Gazzaniga;Rose;Sanchez;Alderweireld;Tanganga;Eriksen;Aurier;Lucas;Son;Winks;Alli


Liverpool: Alisson;Alexander-Arnold;Gomez;Van Dijk;Robertson;Wijnaldum;Henderson;Chamberlain;Salah;Firmino;Mane


A mérkőzést a Liverpool kezdte. 2.perc: hazai szöglet melyet követően vendég kontra bontakozott ki melynek végén alőbb Ífirmino majd Chamberlain lőtt a bal kapufára. 5.perc: Lucas lőtt kevéssel a kapu mellé. 18.perc: firmino lövését blokolta a hazai védelem. 20.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 22.perc: újabb vendég szöglet melyet követően Van Dijk fejesét hárította Gazainga. 23.perc: Gomez sárgult be. 25.perc: hazai szöglet ám helyzet ebből nem alakult ki. 36.perc: Mane lőtt közelrő a kapu fölé, óriási ziccer maradt ki. 37.perc: salah passzolt firmino irányába aki a kapuba lőtt 0:1! 39.perc: Chamberlain sárgult be. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén ám helyzet ekkor már nem alakult ki.


A második félidőt a Tottenham kezdte. 46.perc. Lucas lőtt centikkel a kapu mellé. 57.perc: Alisson hatalmas bravúrral mentett Aurier lövését követően. 60.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 61.perc: Lallana állt be Chamberlain helyére. 65.perc. vendég szöglet helyzet nélkül. 66.perc: Mane lövését Gazzainga védte nagy bravúrral. 69.perc: Lamela állt be Rose helyére illetve Eriksen helyére Lo Ceso állt be. 74.perc: Son lőtt kevéssel a akpu mellé.  81.perc: Origi állt be Mane helyére. 82.perc: Lo Celso lőtt kevéssel a kapu mellé. A hosszabbtás 3 perc, 91.perc: Origi lövését Gazzaniga látványos mozdulattal védte ki. 92.perc: salah helyére Shaquiri állt be. Ezzel ért véget az összecsapás. 


Az első játékrészben a vendégek nagyon erősen kezdtek. Több helyzetet is kidolgoztak igaz ezek még ekkor kimaradtak. A hazaiaknak is akadt egy-egy helyzete ám Alisson nevét nem kellet említeni az első játékrészben. Firmino gólja jól illetve jókor jött a vendégek szempontjából.A második félidőben elképesztően sok lövés tartott mindkét fél részéről kapura melyek van csupán centikkel kerülték el azt vagy a kapusok bravúrjai kellettek. Az állás már nem változott. Összessgéban a vendégek megérdemelten nyerték a mai rangadót.