A jelenleg futó 2019/2020-as szezon két csúcsbajnokságának két másodikhelyezettje találkozik ma este a Bernabeu Stadionban ahol a Real Madrid a Manchester Cityi-t látja vendégül A két klub hullámzó szezont fut ám az angol együttes formája inkább hektikusnak mondható, míg a hazaiak rövidebb időszakra okoznak csak negatív meglepetést szurkolóiknak. A két egyesület közt különbség még, hogy a madridiak mmég megnyerhetik  a bajnokságot míg Guardiola együttese szinte kizárt. Ha már kizárás a pletykák szerint éppen a Real Madridnak is köszönhetően a manchester City-t kizárhatják a pénzügyi Fair play miatt 2 évre a Bajnokok LIgájából. Ami még érdekesség, hogy e hír éppen e párosítás előtt jelentették be. Véletlen lenne?? Összességében kitűnő mérkőzés előtt állunk!


Real Madrid: Courtois;Mendy;Varane;Ramos;Carvajal;Valverde;Casemiro;Modric;Isco;Benzema;Vinicius


Manchester City : Ederson;Walker;Otamendi;Laporte;Mendy;De Bruyne;Rodri;Gündogan;Mahrez;Jesus;Silva


A mérkőzést a Real Madrid kezdte. 16.perc: Varane lőtt távolról a kapu mellé. 21.perc: Jesus lövését védte Courtois, az ezt követő szögletből hekyzet nem alakult ki. 28.perc: De Bruyne lőtt kevéssel a kapu fölé. 29.perc: Mendy sárgult be. 30.perc: Benzema fejesét védte Ederson. 33.perc: Laporte sérült meg helyére Fernandinho állt be. 37.perc: Silva próbálkozását Courtois hárította. A hosszabbítás 2 perc, 47.perc: Jesus lövését blokkolta a hazai védelem.


A második félidőt a Manchester City kezdte. 48.perC: Valverde sárgult be. 50.perc: De Bruyne lőtt kevéssel a kapu mellé. 52.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 54.perc: Modric sárgult be. 55.perc: Viniciust szerelték érdekes körülmények között de a büntetőt nem ítélt a bíró. 58.perc: újabb vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 60.perc: Isco kapott Vinicius által kitűnő labdát amit a hálóba lőtt 1:0! Szinte a semmiből jött a veztés. 65.perC: De Bruyne próbált kétszer is kapura lőni nem járt sikerrel. 72.perc: RAmos szerezte meg kevésen múlva a hazaiak második találatát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 73.perc: Silva helyére Sterling állt be illetve Vinicius helyére Bale. 78.perc: De Bruyne adott jól középre ahol Jesus érkezett s fejelt a hálóba 1:1! 79.perc: Jesus került ismét helyzetbe ám végül kapu fölé fejelt. 83.perc: Carvajal saját 16-osán belül szabálytalankodott így vendég büntető következett melyet De Bruyne lőtt a hálóba. 84.perc: Lucas érkezett Modric helyére illetve Jovic érkezett Isco helyére. 86.perc: Ramos volt durva ki is állították. A hosszabbítás 3 perc, 93.perc: Mendy érkezett jól egy beadásra ám centikkel a kapu mellé fejelt. Ezzel ért véget a találkozó.


Az első játékrészben meglehetősen eseménytelen volt az első negyed óra. Ezt követően élénkültek meg az események s itt is inkább a vendég oldal volt aktívabb. A hazaiaknek nem soklehetőségük akadt. A második játékrészben szinte végig a vendégek támadtak egészen a hazai vezető gólig. Ezt követően szintén sok helyzetet hagyott ki Guardiola együttese ám a jég nesokkal később megtört. Sőt az egyenlítő gólt egy újabb követte több kihagyott ziccer mellett. Ramos kiállítása a végén nem jött jól  a hazaiaknak igaz az eredmény ezt követően már nem változott. A vendégek kicsit jobb helyzetkihasználással már ma továbbjuthattak volna. A hazaiak egyszerűen játékba kevésnek bizonyultak.