A tavaszi szezon leginkább várt rangadóját rendezik a hétvégén a Bernabeu Stadionban. A lista második Real Madrid fogadja a listavezető Barcelona együttesét. Mindkét együttes a hét közben a Bajnokok Ligájában játszott a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A Spanyol bajnokságban mindössze 2 pont a Barcelona előnye köszönhetően a Real Madrid múlt hétvégi meglepő vereségének. A Barca az edzőváltást követően Messi teljesítményének köszönhetően szárnyal. Igaz a real Madrid is kitűnő tavaszt fut illetve formájuk Zidane visszatétésével javult még az ősz folyamán. A párhrc háromesélyes mint szinte minden El Classico. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol a mérkőzés végkimenetele megjósolhatatlan.


Real Madird: Courtois;Marcelo;Ramos;Varane;Carvajal;Casemiro;Vinicius;Kroos;Isco;Valverde;Benzema


Barcelona: Ter Stegen; Semedo;Pique;Umtiti;Alba;De jong;Busquets;Arthur;Vidal;Messi;Griezmann


A mérkőzést a Real Madrid kezdte. 2.perc: két hazai szöglet heyzet nélkül. 7.perC: újab hazai szöglet ám gól ebből sem született. 10.perc: Vinicius sárgult be. 15.perc: Kroos lőtt kevéssel a kapu fölé. 19.perc: Alba és Carvaja is besárgult. 21.perc: Griezmann lőtt a kapu fölé. 34.perC: Arthur próbálkozott ám lövését blokkolták, z ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 38.perc: Messi lövése kerülte el a kaput.


A második félidőt a Barcelona kezdte. 48.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 56.perc: hazai szöglet melyet követően Isco próbálkozását hárította Ter Stegen, az ezt követő két hazai szögletből helyzet nem alakult ki. 62.perc: előbb Isco lőtt kapura majd a kipattanót Benzema lőtte kevéssel a kapu fölé. 69.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 70.perc: Vidal helyére Braitwaite állt be. 71.perc: Vinicius lőtt a hálóba közelről 1:0! 76.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Isco helyére Modric állt be. 81.perc: Arthur helyére Rakitic állt be illetve griezmann helyére Fati. 85.perc: Messi sárgult be. 86.perc: Valverde helyére Lusac állt be. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: Mariano váltotta Benzemát. 92.perc: Mariano iramodott meg a szélen majd lőtt a hálóba éles szögből 2:0! Ezzel ért véget a találkozó.


Az első játékrészben a hazaiak kezdtek nagyon erősen több helyzetet is kialakítottak. A vendégek a 20. percig nem is jutottak szóhoz igaz ekkor Griezmann lövése veszélyesen ment kapura. A második félidőben a hazaiak még nagyobb mezőnyfölényt tudtak kialakítani. Rendkívül jó iramot diktálva tudtaák megverni a Barcelonát akiknek helyzetük sem akadt. Összességében megérdemelt hazai győzelem született.