A Bajnokok Kupája sorozat több kitűnő Európai élcsapat nyári felkészülését hivatott támogatni. Az együttesek nem minden esetben játszanak összes ellenfelükkel csupán az előre leegyeztetett csapatok feszülnek egymásnak. A csapatok elsőszámú célja a felkészülés s olykor meglehetősen felforgatott kerettel vágnak neki a találkozóknak majd a félidőben gyakorlatilag sort is cserélhetnek. Nem feltétlenül az eredmény a lényeg mint inkább játékba lendülés s a fiatalok valamint új igazolások rendszerbe illesztése. Ugyanakkor akadnak kivételek is. A mai este folyamán a Real Madrid a városi rivális Atletico Madridal csap össze. Minden képen paprikás mérkőzésre lehet számítani mégha barátságos címszó alatt is futnak ki a játékosok a pályára. E két együttes ritkán vív tét nélküli csatát mert a presztízs ezen összecsapáson nagyon is számít. Az együttesek távozói és érkezői miatt sok változást tapasztalhatunk melyeket a Spanyol igazolásokkal foglalkozó cikkünkben elemzünk a későbbiek folyamán. Kitűnő mérkőzés előtt állunk!


Real Madrid:Courtois;Marcelo;Nacho;Ramos;Odriozola;Modric;Kroos;Isco;Hazard;Jovic;Vinicius


Atletico Madrid: Oblak;Trippier;Savic;Hermoso;Lodi;Lemar;Koke;Saul;Joao Felix;Costa;Morata


A mérkőzést a real Madrid kezdte. 1. perc: rögtön egy Atletico gól melyet Felix készytett elő és Costa fejezte be 0:1! ezt követően két királyi szöglet következett helyzet nélkül. 8.perc: újabb hidegzuhany Joao Felix lőtt a hálóba 0:2! 11.perc: ismét az ifjú szélső került helyzetbe ám ezúttal hibázott a kapu mellé lőtt. 13.perc: Moratát kell sérülés miatt lecserélni. 15.perc: Courtois védett szép mozdulattal. 17.perc: vendég büntető melyet Correa lőtt a hálóba 0:3! 28.perc: teljes K.O. Costa talált ismét a hálóba 0:4! 30.perc: Jovic helyére Benzema állt be. 31.perc: Isco sárgult be. 32.perc: vendég szöglet melyet követően Courtois védett nagyot. 33.perc: újabb szöglet helyzet nélkül. 39.perc: Vinicius lőtt a bal kapufára. 45.perc: újabb büntető melyet Costa lőtt  akapuba 0:5! Megalázó különbség… Véget is ért a félidő.


A második félidőt az Atletico Madrid kezdte. Cserék: Courtois Navas;Odriozola Carcajal;Vinicius Lucas. 47.perc: előbb real szöglet mejd ezt követően Atletico szöglet következett. 51.perc: Joao Felix tálalt Costa elé aki  akapuba lőtt 0:6! 55.perc: Kroos szögletéből nem lett találat de még helyzet sem. 59.perc: Nacho talált szöglet után a hálóba 1:6! Cserék: Modric helyére Takefusa;Hazard Fuente;Ramos Sanchez;Bale Marcelo és Isco Rodrygo. 65.perc: dulakodás kettős kiállítás Costa illetve Carvajal álltk ki a játékból. 66.perc cserék: előbb Saul besárgult majd cserék: Corre Camello;Hermoso Montero;Sanchez Lodi;Munoz Trippier;Koke Llorente;Savic Felipe;Saul Herrera;Lemar Sarabia;Herrera Saul és Felix Vitolo helyére. 68.perc: Benzema hibázott ziccerben. 70.perc: Vitolo került helyzetbe majd lőtt a sarokba 1:7! Padlón a királyiak.. 72.perc: Camello hibázott ziccerből majd a túloldalon Bale fejelt a kapu mellé. 75.perc: Navas védett ziccerben nagyot. 82.perc: Vitolo hibázott nagy ziccerben. 83.perc: Atletico szöglet helyzet nélkül. 85.perc. királyi büntetető melyet Benzema lőtt a hálóba 2:7! 88.perc: Nacho sárgult be. 88.perc: hazai szöglet melyből Hernandez lőtt a hálóba 3:7! Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első játékrészben egy csak egy csapat volt talpon a vidéken mégpedig az Atletico Madrid a real védelme katasztrófa volt. A második játékrész 70. percéig gyakorlatilag tovább gyalulta a földbe az Atletico városi riválisát. A real játékosai össze vissza szaladgáltak a pályán. A végére kicsit tudták kozmetikázni az eredményt de Zidane nem lehet büszke a mai produkcióra!