A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első felvonásában némi meglepetésre a Borussia Dortmund hazai pályán 2:1-re legyőzte a PSG együttesét. A dortmundiak Haaland téli érkezése óta rendkívül jó formában vannak. A támadó ontja a gólokat így az is csoda lesz ha egyáltalán meg tudják a nyáron tartani. A PSG együttesének nem nagy  ahátrány amit le kellene dolgoznia ám a vendégek kontráitól van félni valójuk. Az esélyek a francia együttes mellett szólnak tekintve a játékoskeret és a kispad erősségére nézve. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.


PSG: Navas;Bernat;Kimpembe;Marquinhos,Kehrer;Di MAria;Paredes;Gueye;Neymar;Cavani;Sarabia


Borussia Dortmund: Bürki;Piszczek;Hummels;Zagadou;Guerrero;Witsel;Can;Hakimi;Sancho;Haaland;Hazard


Az első félidőt a PSG kezdte. 16.perc: Haaland sárgult be. 17.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 25.perc: Cavani veszélyes löketét Bürki háratotta nagy bravúrral. 26.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 28.perc: hazai szöglet melyet követően Neymar lőtt közelről a kapuba 1:0! 38.perc: Sancho veszélyes lövését Sancho védte magabiztosan. 46.perc: Barnat lőtt Sarabia passzát követően a kapuba 2:0! Ezzel magabiztosan továbbjutó a PSG. 


A második félidőt a Borusssia Dortmund kezdte. 49.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 54.perc: Di Maria lövését Bürki védte, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 61.perc: Hummels sárgult be. 64.perc: Sarabia helyére Mbappe állt be. 68.perc: Bernat sárgult be. 69.perc: Brandt állt be Hazard helyére. 71.perc: vendég csere Witsel helyére Reyna állt be. 79.perc: Di Maria sérült meg helyére Layvin állt be. 80.perc: 3 vendég szöglet helyzet nélkül. 87.perc: Götze állt be hakimi helyére. 89.perc: Can volt szabálytalan és durva egyből piros lapot kapott. 90.perc: a csetepatét követően Neymar;Marquinhos;és Kurzawa is besárgultak. A hosszabbítás 5 perc, 92.perc: Paredes helyére Kouassi állt be. 93.perc: Mbappe sárgult be. 


Az első játékrészben a hazaiak gyakorlatilag beszorították ellenfelüket a kapu elé s sok helyzetet alakítottak s két esetben be is találtak. A vendégeknek egy valamire való helyzetük akadt. A második félidőben a hazaiak esélyezhez méltóan tartották, az eredményt. Birtokolták a labdát helyzeteket alakítottak. ki. A bendégek nem sok támadást tudtak vezetni. A két együttes közti erőkülönbség a mai napon jól látható és érezhető volt. Összessgében a jobb együttes jutott tovább.