Az Angol bajnokság szünetel csakúgy mint a többi top liga. Kezdetben Április 30-ig volt meghirdetve a szünet ám pár napja határozatlan időre függesztették fel. Az FA illetékesei dolgoznak azon hogy az idény mindenképp befejezésre kerüljön. Európában eddig a Belga Bajnokságot állították le végleg. Azonban az UEFA nem támogatja ezen döntés sőt adott esetben a Nemzetközi kupáktól való eltiltást is felvetette.Jelelnleg A Premier League a 29. fordulónál tart elvétve maradt el néhány mérkőzés így 28 meccsel is rendelkezik 4 együttes. Az eddigi jelek alapján a folytatásban szóba jöhetnek a zárt kapus mérkőzések, illetve ezzel párhuzamosan felmerült a csapatok elszigetelése a külvilágtól míg le nem zajlik a bajnokság.Az átigazolási szezon időszaka is változhat illetve a lejáró szerződésk is módosulhatnak a bajnokság végéig. Minden jel szerint törekednek arra, hogy bajnokot hirdessenek. A játékosok értéke a elenlegi időszak miatt csökken, ami szintén új tényező lehet az átigazolási piac szempontjából. Ammennyiben a Premier League-re koncentrálunk csupán érdekes helyzet állhat elő a végső sorrendet illetően      

A Liverpool torony magasan vezeti a ligát, győzelmükhöz nem fér kétség legalábbis a jelek erre utalnak. Miután kiestek a nemzetközi kupákból illetve a hazai kupákból is “csupán” a PL megnyerésére kell figyeljenek, melyhez elég néhány győzelem.      

A második Manchester City nagyon nehéz helyzetben találta magát. Edzőjük Pep Guardiola édesanyja elhunyt a napokban mely gyász mindkit megértint a klubnál.Ezen felül az UEFA eltiltotta 2 évre a Nemzetközi Kupaszerepléstől a klubot a fair play megszegése miatt illetve az FA is pontlevonással fenyegetőzik. Tekintve, hogy a klub még áll a Bajnokok Ligájában sőt idegenben verte meg a Real Madridot különösen érdekes lehet, amennyiben megnyerné a BL-t. A Premier Leaguet tekintve a City kikapott városi riválisától s így még nagyobb lett a Liverpool-al szemben a hátránya. A TOP 4 miatt pedig nagy nem mindegy mennyi pontot vonhat le adott esetben az FA.       

A Leicester City nincs a legjobb formában így számukra mondhatni jót is tehet a kényszerszünet, persze nem az anyagi oldal szempontjából. A Leicester a második félévben egyre több pontott hullajtott mely még nagyon sokba kerülhet a klubnak látva a Chelsea és legfőképp a Manchester United felfelé ívelését. Persze egy esetleges pontlevonás a Manchester City együttesétől nagyban változtathat a biztonság érzetükön  Bajnokok ligája helyzezések tekintetében.       

A Chelsea 4. helye egészen az utóbbi fordulókig biztosnak tűnt. Igaz sok pontot hullajtottak el, ám a Manchester United elleni vereség nagyon nem jött jókor hiszem belátható távolságba hozta a vörös ördögöket. Lamppard gyüttese is érdeklődve várja az FA Manchester City-vel kapcsolatos döntését.        

A Manchetser United számára talán a legrosszabbkor jött a szünet. Bruno Fernandes illetve Ighalo érkeztével megélénkült támadójátékuk s több nagy rangadót is megnyertek, Ezek mellett az Európa Ligában idegenben zárt kapuk mögött győztek 5 góllal ami biztosította továbbjutásukat. A tabellán elfoglalt 5. hely a helsea illet a Manchester City miatt is érdekes, hiszen a londoni kékektől mindössze 3 pont a lemaradásuk, a City esetében pedig kérdéses vonnak e le pontokat illetve ha igen mennyit.       

Az alsóbb réiókban is sok érdekesség történt. Az Arsenal Arteta érkezése óta ugyan javult ám a pontok tekintetében nem álljól s 8 pont a lemaradása  4. Chelsea mögött.       

A Tottenham Mourinho érkezése óta nem áll túl jól. Igaz része van ebben Son és Kane sérülésének, ám a Bajnokok Ligájából történő kiesés a Lipcse ellen óriási kudarc mind az együttes mind az Angol foci számára. A Premier League-ben jelenleg 7 pontra vannak a 4 pozíciótól és még sok nehéz meccs vár rájuk formájukat tekintve.        

A Premier League tartogat még idén sok érdekességet sőt minden bizonnyal történelmi szezonként fogjuk emelgetni a 2019/2020-as idényt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .