A világ legerősebb bajnoksága halljuk ezt az utóbbi években egyre sűrűbben s eközben látjuk, hogy a Barcelona és a Real Madrid sorra nyerik a világ legrangosabb nemzetközi kupasorozatát a Bajnokok Ligáját illetve az Európa Ligát Sevilla Atletico Madrid zsinórban 3-szor. Jogos a kérdés akkor melyik is a legerősebb bajnokság? Anyagilag mindenkép a Premier League, játékban megítélés kérdése de nemzetközi eredményesség alapján a Premiera Division, volt az elmúlt 10 évben. Idén kijelenthető, hogy az anyagi oldal a játék illetve a Nemzetközi teljesítmény miatt is  torony magasan a Premier League a legszórakoztatóbb és legsikeresebb bajnokság. Igaz ezen állítás annak ellenére is, hogy még le sem játszották a kupadöntőket, hiszen a 2 döntőben 4 angol klub neve szerepel. Ami az i-re az igazi pontot teszi fel, hogy e 4 együttesben nincs benne az idén minden angol sorozatot megnyerő bajnok kupa és ligakupa győztes Manchester City illetve a sokak által szeretett Manchester United sem.

Az Angol bajnokságban az idény elejétől kezdve sejteni lehetett, hogy a Manchester City és a Liverpool küzdhet leginkább a bajnoki címért míg a tavalyi ezüstérmes Manchester United Mourinho 3. edzői éve miatt nem néz kecsegtető szezon elé. A Chelsea Arsenal és Tottenham pedig várhatóan óriási csatát vív a legjobb 4- közé jutásért. Nos e tekintetben semmi féle meglepetés nem született angliában. Az előzetesen legerősebbnek tartott Manchester City egy elképesztő bajnoki véghajrát követően mindössze 1 ponttal előzte meg a BL döntős Liverpool együttesét. A top 4-ért folyó harcból pedig a szintén BL döntős Tottenham valamint Európa Liga döntős Chelsea együttese jött ki jól. Az Arsenal és a Manchester United pedig indulhat az Európa Liga főtábláján.

A szezont erősen kezdte a Liverpool s a téli hónapokig úgy tűnt meg is lesz a 20 éve hőn áhított bajnoki cím. Ebben egyedül a Manchester City tudott bezavarni akik rekordokat felállítva végül utolsó 14 meccsüket megnyerve lettek 6. alkalommal bajnokok. Mindentől függetlenül Klopp legénysége nem panaszkodhat hiszen a Bajnokok Ligájában a Barcelona együttesét múlták felül illetve a Bayern München-t s a BL döntő egyértelmű esélyesei. A döcögős szezon ellenére a Chelsea szurkolói illetve az Arsenal szurkolói sem lehetnek teljesen elégedetlenek, hiszen klubjaik közül egyik biztosan kupagyőzelemmel zárja a szezont. A Chelsea inkább az elkövetkező szezonra kell, hogy nagyon koncentráljon, hiszen 2 átigazolási szezonra eltiltotta az UEFA az egyesületet így a kölcsönadott játékosaira kell, hogy támaszkodjon akik miatt kapta a klub a büntetést. Az Arsenal együttese Wengerrel sem feltétlen szerpelt volna jobban ám egy esetleges Európa Liga siker menthetné az ágyúsok szezonját. A Tottenham Hotspur együttese egészen egyedülálló teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligájában. Kiütötték az angol bajnok Manchester City együttesét majd óriási hátrányból felállva idegenben az Ajax együttesét, s így jutottak a sorozat döntőjébe. Pochettino irányítása alatt ezen keret alakult át legkevésbé a PL-ben s a legkevesebbet költő együttes is a Tottenham az elmúlt időszakot tekintve. A szezon mindenképp sikeresnek mondható részükről pláne ha  a Bajnokok Ligája trófeát bezsebelnék. Végül a Manchester United hullámvasútja. Rendkívül rosszul idnult a vörös ördögök számára az idény majd jött Solskjaer aki kirántotta a megfeneklett együttest a gödörből. A PL tabella 4. helyééig meg sem állt az együttes illetve a Bajnokok Ligájából a sérülések tizedelte “C” keret ejtett ki a PSG együttesét. Eddig tartott a felemelkedés majd jött a lejtmenet ahol a Barcelona macska-egér harcot játszva ejtette ki a vörös ördögöket. Ezt a bajnoki blamák követték melyeknek köszönhetően végül a PL tabella 6. helyén végeztek. Mindezek közepette kiesett az együttes az FA és a Liga kupákból. A szezon végére teljesen felőrlődött az amúgy sem túl biztos lábakon álló játékoskeret.

A nyár folyamán minden bizonnyal óriási költekezések szemtanúi lehetünk mindemellett pedig csapatépítések/rombolások is le fognak minden bizonnyal játszódni.