A Premier League 34. fordulóját rendezik meg a hét közben. A forduló csúcs rangadója ezúttal egy városi derbi ahol a Manchester United fogadja hazai környezetben a Manchester City gárdáját. A két klub hasonló előjelekkel érkezik e mérkőzésre hisz mindkét együttes búcsúzni kényszerült a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszából. A bajnokságot tekintve ugyanakkor a két gigász ellentétes utat járt be az elmúlt fordulókban. Míg a City sorra hozza a kötelező győzelmeket addig a vörös ördögök mintha elfelejtettek volna játszani. Hazai pályán alig tudnak nyerni pocsék statisztikákkal, idegenben pedig törtnénelmi negatív sorozatot értek el a hétvégi Everton elleni megalázó vereség során. Solskjaer kifejtette ezen hozzáállás miatt több játékosnál is felmerül a távozás lehetősége a nyár folyamán. Mindkét klubnak égetően szüksége lenne a pontokra, a City a Liverpool-al folytatott bajnoki vetélkedés miatt nem hibázhat míg a Manchester United a 4. helyért van óriási csatában a Chelsea Arsenal Tottenham trióval. Igazán érdekes mérkőzés előtt állunk ahol esélyest nehéz lenne megnevezni.


Manchester United: Ge Gea;Shaw;Lindelöf;Smalling;Darmian;Young;Pereira;Fred;Pogba;Lingard;Rashford
Manchester City: Ederson;Walker;Kompany;Laporte;Zinchenko;Silva;Fernandinho;Gündogan;Silva;Aguero;Sterling


A mérkőzést a Manchester City kezdte. 10.perc: Kompany sárgult be. 11.perc: Pogba próbálkozását Ederson védte bravúrral. 16.perc: Lingard lőtt kevéssel éles szögből a kapu mellé.
A második félidőt a Manchester United kezdte. 18.perc: Bernardo Silva okos lövését De Gea védte nagy bravúrral. 24.perc: Pereira sárgult be majd Silva is. 33.perc: veszélytelen vendég szöglet. 44.perc: Sterling egyénieskedett majd 14 méterről lőtt De Gea ölébe. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Manchester United kezdte. 47.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 51.perc: Fernandinho sérült meg helyére Sane érkezett. 54.perc: Silva talált a kapuba Gündoogan passzát követően 0:1! 56.perc: Aguero lőtt zúgó kapufát. 66.perc: Sterling passzolt Sane elé aki a kapuba lőtt közelről 0:2! A mérkőzés eldőlt. 72.perc: Lukaku váltotta Pereira-t. 83.perc: Martial állt be Lingard helyére illetve Darmian helyére Sanchez. 89.perc: Shaw sárgult be. 90.perc: Aguero helyére Jesus állt be illetve Gündogan helyére Danilo. A hosszabbításban több helyzet már nem alakult ki.


Az első játékrészben a hazaiak jól kezdtek s kis híjján a vezetést is megszerezték. A vendégek birtokolták a labdát s egy egy veszélyesebb helyzetet dolgoztak ki. A második 45 percben aztán a papírforma érvényesült. A vendégek jobban bírták erőnlétileg s két találattal terhelték a hazai kaput. A hazaiak ennek több okból sem örültek, a városi rivális rajtuk keresztül került a bajnoki címhez közel illetve emiatt a United messzire került a legjobb 4-be kerüléstől ami BL helyet jelentene számukra. Összességében a vendégek megérdemelten nyertek!