A Premier League 2019-2020-as szezonja a hétvégén kezdetét veszi. A hosszas nyári várakozást követően újra élvezhetjük a Világ Legerősebb bajnokságának mérkőzéseit. Az első forduló rögtön egy hatalmas rangadóval indul ahol két nem éppen fényes korszakát élő klub találkozik. Nevesül a Manchester United valamint a Chelsea. Mindkét klub sötét idény elé néz. Az igazolásokból a Chelsea együttesét két évre tiltották el a zűrös kölcsönadások miatt és ráadásul Hazard eligazolt csk úgy mint Luiz. Így a klub ugyan kölcsönből visszahívott játékosokkal pótolta a távozókat illetve Pulisic leigazolásával Hazard-ot azt nem lehet mondani, hogy bika erős kerettel vágnak a Bajnokok Ligájaával tarkított szezonnak. Igaz az Európa Ligát megnyerték ám ezen kívül haz pályán sem túl magabiztosak egyik sirizat tekintetében sem. Ha a Chelsea nehéz helyzetben van mit lehet elmondani az egykoron világ elithez tartozó vörös ördögökről…. az igzaolási szezonban a védelmet úgy ahogy rendbe rakni Wan-Bissaka illetve Maguire révén, ugyanakkor a középpályára daniel James érkezett s rajta kívül senkit sem tudtak leigazolni. Herrera és Felleini pótlására senki sem érkezett s Pogba esetleges távozása esetén gyakorlatilag az első 10-ben való helyezés tűnik realitásnak teintve a közvetlen riválisok erősítéseit. A Southampton és az Everton is több pénzt költött s minden bizonnyal jobban is igazolt. Solskjaer a fiatalokhoz lesz kénytelen nyúlni ám az nem lehet elvárás,hogy 18-19 éves játékosok PL 4. helyig húzzák az együttest s emellett az Európa Ligát is megnyerjék a klubbal. A mai mérkőzés előtt azért a hazaiak tűnnek esélyesebbnek ám a döntetlen is erősen a levegőben lóg. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Manchester United:De Gea;Shaw;Maguire;Lindelöf;Wan-Bissaka;McTominay;Pogba;Martial;Lingard;Pereira;Rashford


Chelsea: Kepa;Azpilicueta;Christensen;Zouma;Emerson;Kovacic;Jorginho;Pedro;Barkley;Mount;Abraham


Az első félidőt a Manchester United kezdte. 4.perc: vendég szöglet melyet követően Abraham lőtt kapura szép mozdulattal ám a kapufát találta el. 12.perc: Mount lőtt a kapu közepében álló De Gea kezébe. 14.perc: Zouma passzolt rosszul kapuja előtt Martial lövését Kepa védte. 17.perC: Zouma buktatta a 16-oson belül Rashford-ot, a büntetőt a csatár be is lőtte 1:0! 22.perc: hahai szöglet helyzet nélkül. 31.perc: Martial tüzelt a kapu fölé egy eladott Zouma labdát követően. 35.perC: Rasford lőtt akpauba 5 méterről ám lesről így maradt az 1:0! 36.perc: Zouma sárgult be. 39.perc: BArkley közeli lövését De Gea védte lábbal. 41.perc: Emerson lőtt éles szögből a bal kapufára, amradt az 1:0! Több nagy helyzet nema lakult ki a félidőben.

A második félidőt a Chelsea kezdte. 46.perc: egy hazai védelmi megingás melyet vendég szöglet követett helyzet nélkül. 54.perc: hazai szabadrúgás melyet követően a hazaiak nem tudtak kialakítani helyzetet a kapu előtt. 56.perc: emerson lövését védte De Gea. 58.perc: Barkley helyére Pulisic állt be. 62.perc: hazai sarokrúgás helyzet nélkül. 65.perc: hazai kontra melynek végém Martial érkezett a kapu előtt Lingard beadására s lőtt a kapuba 2:0! Pereira adta a gólpasszt. A gólt követően Abraham helyére Giroud állt be. 67.perc: rashford kapott jó labdát majd a kontra végén a kapuba lőtt 3:0! Pogba adta a gólpasszt. 70.perc: vendég szabadrúgás melyből helyzet nema lakult ki. Lindelöf a szabadrúgást megelőzően szabálytalankodott s sárgult be.71.perc: Emerson lövését De Gea fogta. 73.perc: Kante állt be Jorginho helyére. 74.perc: Pereira helyére állt be James érkezett. 77.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 79.perc: hazai kontra melyet követően Rashford lövését blokkolták, nagy hekyzet lehetett volna. 80.perc: Martial sárgult be. 82.perc: újabb vendég védelmi hiba aminél Pogba elé került a labda s ő James elé passzolt akinek lövése megpattant ám a labda a kapuban kötött ki 4:0! James első gólja a Unitedben. 84.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 85.perc: Mount távoli löketét De Gea fogta magabiztosan. 86.perc: Rashford helyére Greenwood állt be illetve Lingard helyére Mata a hazaiaknál. 87.perc: újabb hazai kontra veszély nélkül. 89.perc: Pedro próbálkozása ment a kapu mellé. 90.perc: Kante sárgult be, Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc, 94.perc: vendég támadás melynek végén Emerson lőtt kapura lőni ám De Gea hatalmas bravúrral hárított. Az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. 


Az első játékrészben a vendégek kezdte sokkal jobban. Sorra dolgozták ki helyzeteiket s két kapufáig is jutottak a félidő során. A hazaiak szinte megrémülve kezdték a mérkőzést s gyakorlatilag a Chelsea hibái hozták őket helyzetbe. A gólt követően a ahzaiak magukra találtak de taámadás vezetésben sehol nem volt a hazai gárda. A Chelsea védelme is nagy hiányosságokról tesz tanúbizonyságot ma. A második félidőben a vendégek kezdtek jobban. Jól járatták a labdáts helyzeteket is kialakítottak. A hazaiak gyakorlatilag nem tudtak épkézláb helyzetet kialakítani míg egy jobb oldali beadást követően Martial a kapuba nem lőtt. Ezt követte szinte azonnal Rashford gólja. Majd a hazaiak magabiztosabbá váltak s több helyztete dolgoztak ki elsősorban kontrából. A végén még a csereként beállt James is szerencsével a kapuba talált. Összességében a különbség nem reális a Chelsea vereséget sem érdemelt a mutatott játék miatt. A védekezése miatt ugyanakkor bűnhődtek a londoniak.