A Premier League 16. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló csúcsrangadóját ezúttal az Etihad Stadionban játsszák ahol a Manchester United vendégszerepel ezúttal. Nem könnyű hét a vörös ördögök számára hiszen hét közben igaz hazai pályán a Tottenhamet verték meg. Jelenleg a United a tabella 7. helyén áll 8 pontra a Chelsea együttesétől akik a Bajnokok Ligáját érő helyen szereplnek. Eddigi mérkőzéseiken 5 győzelem mellett 6 döntetlent játszottak és 4-szer kaptak ki. A hazaiak némi meglepetésre a tabella 3 helyén álnak csupán. Az őssze a Leicester City is megelőzte őket. A tavalyi évhez képest több pontot veszítettek. Idén már 3 vereségnél járnak s több meglepetést is hoztak meccseik. A mai meccse sélyese ennek elenére egyértelműen a hazai együttes. A Citynek szüksége is van a pontokra hiszen a Liverpool ismét nyert s egy esetleges vereség esetén 14 pont kehet a lemaradásuk. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.


Manchester City: Ederson;Angelinho;Fernandinho;Stones;Walker;De Bruyne;Rodri;Silva;Sterling;Jesus;Silva


Manchester United: De Gea;Wan.Bissaka;Lindelöf;Maguire;Shaw;Fred;McTominay;James;Lingard;Rashford;Martial


A mérkőzést a Manchester United kezdte. 2.perc: vendég kontra melynek végén James lőtt ederson kezébe. 5.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 8.perc: De Bruyne lőtt a kapu mellé. 9.perc: Lingard került helyzetbe ám Ederson nagyot védett. 16.perc: Martial lövését védte Ederson szép mozdulattal. 17.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 20.perc: Rashford-ot tüntették el a 16-oson belül így büntető következett melyet a sértett lőtt a hálóba 0:1! 22.perc: Silva sárgult be. 25.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 27.perc: Rashford lövése a keresztlécről pattant ki. 29.perc: Martial játszotta tisztára magát majd lőtt a hálóba 0:2! 33.perc: Silva távoli lövését védte De Gea. 38.perc: De Bruyne beadását Jesus fejelte a kapu mellé. A hazaiak a félidő végén több távoli lövéssel is próbálkoztak de találatig nem jutottak. A 48.percben egy hazai szögletet követően Fred kezéhez ért a éabda ám a bíró nem ítélte szándékosnak. Ezzel ért véget a játékrész.


A második félidőt a Manchester City kezdte. 47.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 54.perc: De Gea sárgult be. 55.perc: De Bruyne lövését blokkolta a védelem. 56.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 59.perc: Stones helyére Otamendi állt be. 61.perc: két hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 64.perc: De Gea védte Rodri lövését. 65.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 66.perc: Silva helyére Mahrez állt be. 67.perc: Lingard került helzetbe ám lövését Ederson védte. 69.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 70.perc: Sterling nem tudott büntetőt kiharcolni. 71.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 74.perc: Martial helyére Pereira állt be. 75.perc: Pereira besárgult ám kevés kellett volna egy piroslaphoz. 76.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Rodri sárgult be. 85.perc: hazai szöglet melyet követően Otamendi fejelt a hálóba 1:2! 86.perc: Rodri helyére Gündogan érkezett. 87.perc: Mahrez lövését De Gea védte. 89.perc: Young érkezett Shaw helyére illetve Tuanzebe állt be Lingard helyére. A hosszabbítás 6 perc, 92.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 94.perc: Walker sárgult be. 95.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első játékrészben a hazaiak erősen kezdtek ám a vendégek jól és pontosan játszottak s megérdemelten szereztek két gólos vezetést. A hazaiak a félidő végén közelebb kerülhettek volna ellenfelükhöz de helyzeteik kimaradtak. A második játkrészben a hazaiak minden elkövettek a gószerzés érdekében ám a kaput csak alig több mint 2 alkalommal találták el mint a végig védekező vendégek. A találkozón a hazaiak játszottak látványosabban ám a helyzetkihasználásban a vendégek s végül ez döntött. Összességében a vendégek megérdemelten nyertek.