A Premier League 13. fordulójának rangadóján a tabella 4. helyezettje a Manchester City fogadja a 3. helyzett Chelsea együttesét. A hazaiak az előző fordulóban meglehetősen sima vereséget szenvedtek el a Liverpool otthonában mellyel 9 pontra kerültek a vörösöktől. Ezzel együtt 1 döntetlen és 3 vereség a mérlegük 8 megnyert mérkőzés mellett. A haziaak egy katasztrófálisan induló szenzonon vannak túl. Óriási javulást felmutatva eljutotak a tabella elejére ahol a Leicester csak gólkülömbsége miatt áll a 2. helyen. Lampard fiai elképesztő látványos játékot produkálnak immár eredményes focival karöltve. A mai mecs esélyese ennek ellenére a hazai gárda. A meccsen valódi lövőparádé várható s nem kizárt egy erős kezdés esetén gólzáporos rangadót láthatunk. Igazi csemege előtt állunk.


Manchester City: Ederson;Mendy;Fernandinho;Stones;Cancelo;De Bruyne;Rodri;Silva;Sterling;Aguero;Mahrez


Chelsea : Kepa;Azpilicueta;Zouma;Tomori;Emerson;Kovacic;Jorginho;Kante;Willian;Abraham;Pulisic


A mérkőzést a Chelsea kezdte. 4.perc: Aguero labdáját De Bruyne lőtte kevéssel a kapu mellé. 8.perc: Willian lőtt kevéssel a kapu mellé. 15.perc: vendég szöglet melyet követően Tomor lőtt kevéssel a kapu mellé. 21.perc: Kovacic beadsát köv etően Kante lőtt nagy gólt 0:1! 23.perc: két ahzai szöglet következett helyzet nélkül. 29.perc: De Bruyne lőtt 16 méterről szép gólt 1:1! 36.perc: Mahrez lőtt  akapu mellé. 37.perc: Mahrez ért bele jól egy középre tett labdába 2:1! 43.perc: Aguero lőtt kitűnő pozícióból a keresztlécre. Több helyzet nem alakult ki a félidőben.

 
A második félidőt a Manchester City kezdte. 49.perc: MAhrez lőtt kevéssel a kapu jobb oldala mellé. 52.perc: Rodri helyére Gündogan érkezett. 54.perc: Kante újabb lövése is majdnem kapuba talált ám egy védő blokkolni tudott. 55.perc: vendég szöglet heyzet nélkül. 56.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 59.perc: Emerson helyére James állt be. 61.perc: Jorginho sárgult be. 65.perc: hazai szöglet melyet követően előbb De Bruyne próbálkozott majd Mahrez ám találat Kepa védésének köszönhetően nem lett a helyzetből. Az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. 67.perc: Silva helyére Foden állt be. 73.perc: Abraham helyére Batshayi érkezett illetve Jorginho helyére Mount. 75.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 77.perc: Aguero sérült meg helyére Jesus érkezett. 80.perc: Willian lövését Ederson védte nagy bravúrral. 86.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 6 perc, 91.perc: Gündogan sárgult be. 93.perc: Mount lőtt centikkel szabadrúgásból a kapu mellé. Az ezt követő támadást Sterling fejezte be találattal 3:1! Ám a videóbíró felülbírálja a találatot marad végül a 2:1-es végeredmény.


Az első játékrészben a ahazaik nagyon bekezdtek ám némi meglepetésre a Chesea is több veszélyes helyzetet tudott kialakítani sőt rövid ideig a vezetést is meg tudták szerezni Kante révén. A hazaiak okulva a Liverpool elleni meccset követően jó helyzetkihasználásukkal fordítani tudtak. A második félidőben a hazaiak sok szöglet mellet heyzeteket is kidolgoztak. A Chelsea sem maradt el azonban s több veszélyes lövésük is tartott kapura. Végül Sterling szerzett egy érvénytelen gólt. A jobb helyzetkihasználás döntött a City javára.