A selejtező torna e mérkőzéssel már a derekához érkezik. Hazánk fiai az előző két forulóban győzedelmeskedni tudtak így magabiztosan várhatják Wales együttesét a Groupama Arénában. Önbizalommal és sikerekkel teli volt az elmúlt hónap így felfokozott hangulat és persze telt ház előtt fogadja a magyar válogatott  walesi 11-et. Magyarország jelenleg vezeti csoportját igaz mindenkinél több mérkőzést játszott 1-el. Az egymáselleni eredmények miatt ugyanakkor válogatottunk jelenleg főtáblás együttesnek számít. Wales egy vereség illetve egy győzelem mellet készül megnehezíteni válogatottunk sorsát. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek jelenleg inkább a magyar válogatott sikerét sejtetik.


Magyarország: Gulácsi;Korhut;Orban;Baráth;Lovrencsics;Nagy;Pátkai;Holender;Szoboszlai;Dzsudzsák;Szalai

Wales: Hennessey;Gunter;Williams;Lawrence;Davies;Ampadu;Allen;Lawrence;Brooks;James;Bale
Az első félidőt a walesi válogatott kezdte. 2.perc: Gunter sárgult be. 4.perc: két magyar szöglet helyzet nélkül. 14.perc: Szoboszlai fejelt centikkel a kapu mellé. 25.perc: Lawrence távoli lövését Gulácsi védte. 29.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 33.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 36.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 39.perc: Pátkai sárgult be. Több helyzet nem alakult ki a játékrészben.


A második félidőt a magyar válogatott kezdte. 49.perc: Szoboszlai sárgult be. 54.perc: Ampadu helyére Smith állt be a vendégeknél. 56.perc: Szoboszlai lőtt ígéretes helyzetből a kapu mellé, nagy kár érte. 57.perc: vendég szöglet melyet követően Gulácsihoz került a labda. 59.perc: Holender helyére Varga állt be. 70.perc: Dzsudzsák helyére Kleinheisler állt be. 73.perc: Brooks helyére Wilson állt be. 76.perc: Kleinheisler lövését védte Hennessey könnyedén. 77.perc: két magyar szöglet következett melyekből helyzet nem alakult ki. 79.perc: Lawrence helyére Vokes állt be. 80.perc: Pátkai egy kipattanó labdát lőtt a hálóba 1:0! 82.perc: Lawrence sárgult be. 83.perc: Szalai lőtt kevéssel a kapu mellé. 86.perc: Szoboszlai helyére Bese állt be. 87.perc: Davies sárgult be. 90.perc: Korhut sárgult be. A hosszabbítás 5 perc, 92.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 94.perc: Bale fejesét Gulácsi fogta könnyedén. Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első félisőben óriási mezőnyharc volt a labdákért. A magyar válogatott több kisebb helyzetet alakított ki míg wales csupán egyetlen említésre méltó helyzetig jutott. A második félidőben mindkét együttes kapura törőbben játszott. Válogatottunk több veszélyes helyzetet alakított ki elyek közül Pátkai révén meg is született a találkozó egyetlen találata. A walesiek ugyan még a tallat után próbálkoztak de sikerrel nem jártak. Így válogatottunk az őszi szlovákia elleni meccs előtt vezeti csoportját.