A 2020-as Európa Bajnokság selejtezői kezdetüket vették. A Magyar válogatott Nagyszombaton Szlovákia ellen lélektelen játékkal 2:0-ás vereségbe szaladt. A hazaik kiegyensúlyozottan játszottak s a magyar védelem illetve kapus hibákat kíméletlenül használták ki. Emiatt hatalmas lépéshátrányba került válogatottunk már a selejtező kör legelején. Ellenben Szlovákia jó rajtot vett a második forduló előtt ahol Wales válogatottjával találkoznak. Hazánk fiai a Vasárnapi napon a csoport torony magas favoritjával találkoznak Horvátországgal. A Horvátok első mérkőzésüket papír forma szerint hozták így nagyon magabiztosan hangolhattak a ma esti mérkőzésre. A két keret nehezen összehasonlítható amennyiben az összértéket nézzük. A horvátok tele világklasszisokkal érkeztek Budapestre. A magyar válogatott számára a tisztes helytállás mellett egy esetleges döntetlen kiharcolása is maga lenne a csoda a Szlovákok elleni meccset mutató hozzáállás alapján. Persze a labda gömbölyű bármi megtörténhet.

Magyarország: Gulácsi;Kádár;Orbán;Baráth;Lovrencsics;Nagy;Pátkai;Nagy;Szoboszlai;Dzsudzsák;Szalai

Horvátország: Kalinic;Jedvaj;Lovren;Vida;Barisic;Brozovic;Modric;Rebic;Rakitic;Perisic;Kramaric

A mérkőzést a Horvát válogatott kezdte. 5.perc: vendég szabadrúgás melyet Modric ívelt be majd Lovren fejelt a kapu mellé. 6.perc: Perisic lövését védte Gulácsi. 8.perc: Szalai kapott kitűnő keresztlabdát ám végül helyzetét elpackázta. 10.perc: Lovrencsics lőtt kapura ám Kalinic hárított agy sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. 13.perc: egy vendég kontra végén Kramaric passzolt Rebic elé aki a hálóba lőtt 0:1! 30.perc: Barisic sérült meg helyére Leovac állt be. 34.perc: Dzsudzsák játszott Szalai elé aki éles szögből kapura lőtt s a labda Kalinic kezéről pattant a kapuba 1:1! 40.perc. Nagy Dominik sérült meg helyére Varga érkezett. 45.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 47.perc: hazai szöglet melyet követően Dzsudzsák elől tisztáztak a védők. Ezt követően Dzsudzsák még egy lövést eresztett kapura ám az állás már nem változott.A második félidőt a Magyar válogatott kezdte. 47.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 57.perc: újabb vendég sarokrúgás helyzet nélkül. 60.perc: Perisic lőtt kevéssel a kapu mellé. 63.perc: Dzsudzsák sárgult be. 65.perc: Kalmár érkezett Szoboszlai helyére illetve Rebic helyére Brekalo. 69.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 75.perc: hazai szöglet melyet követően Pátkai elé került a labda aki szép mozdulattal lőtt a hálóba 2:1!! 77.perc: Jedvaj helyére Petkovic érkezett. 80.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 82.perc:Kalmár próbálkozott ám Kalinic menteni tudott majd a játékszer ismét Kalmár elé került aki kapura is lőtt ám a védelem a gólvonal elől tudott menteni. 82.perc: Lovren sárgult be. A hosszabbítás 6 perc, 95.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a vendégek VB ezüstérmeshez méltón kezdtek. Sok helyzetet alakítottak ki s a vezetést is meg tudták szerezni. A magyarok ugyanakkor nem feltett kézzel álltak a mérkőzéshez s ezt jól jelezte Szalai helyzete. A vendég vezetést követően egyre jobban játszott válogatottunk s a 34. percben ki is egyenlített Szalai révén. A félidő vége kiegyenlített csatát hozott. A második játékrészben mindkét együttes a győzelemért játszott. A horvátok helyzeteiket kihagyták míg Pátkai révén a Magyar válogatott az utóbbi évek egyik legjobb teljesítményét hozó mérkőzésén fordítani tudott s végül legyőzte a Horvát válogatottat. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk ahol megérdemelte nyert a magyar válogatott.