A 2018-2019-es idényben csupán egy kérdés maradt a nemzetközi klubfoci rajongói fejében. Vajon ki nyeri a Bajnokok Ligáját. E sorozatban is csakúgy mint az Európa Ligában két angol együttes jutott be ami történelmi jelentőségű a két sorozatra nézve. A Tottenham a Premier Leagueben a 4 az az Bajnokok Ligája főtáblás helyen végzett míg a Liverpool gigászi csatában maradt alaul a Manchester City-vel szemben s mindössze 1 ponttal maradtak le a 20 éve áhított aranyéremről. A csoportkörben Pochettino együttese a B csoport második helyzetettjeként jutott tovább a Barcelona mögött. A Hotspurnak már itt is nagy szerencséje volt az eredmények alakulásának tekintetében hiszen könnyedén kieshetett volna mindössze gólarányának köszönhetően jutott tovább. Az egyenes kieséses szakaszt a Borussia Dortmund kiejtésével kezdte az alakulat majd a Manchester City elleni drámai csata következett ahol az utolsó percben menekültek meg a kiesésétől a videóbíró segítségével. Az elődöntőben az Ajax együttese következett ahol gyakorlatilag a két mérkőzés alatt mindössze egyszer állt továbbjutásra Pochettino együttese mégpedig a visszavágó utolsó 1 percében. Hihetetlen dráma zajlott a pályán Amsterdamban. A Liverpool a C csoportból jutott tovább a PSG együttese mögött a 2. helyen a Napolit megelőzve gólaránnyal. Az egyenes kieséses szakaszban a Bayern Münchent ejtették ki majd a Porto együttesét. Az elődöntőben a Barcelona következett ahol az első mérkőzést követően úgy tűnt nincs esélye a vörösöknek ám 3 gólos hátrányból is kiejtették  akatalánokat mert hazai környezetben 4:0-ra diadalmaskodtak. Mint az lvasható mindkét együttes drámai pillanatokat átélve jutott az idei döntőbe Madirdba. Óriási összecspás várható, ahol lehetetlen megjósolni mely együttes fogja végül elhódítani a trófeát.


Liverpool: Allison;Alexandre-Aronold;Van Dijk;Matip;Robertson;Wijnaldum;Salah;Mane;Henderson;Fabinho;Firmino

Tottenham: Lloris;Trippier;Rose;Alderweireld;Vertonghen;Alli;Eriksen;Son;Kane;Sissoko;Winks


A mérkőzést a Liverpool kezdte. A vörösök rögtön letámadtak majd egy kezezés után Salah már a 2. percben megszerezte a vezetést 1:0! 18.perc: Arnold lőtt a kapu mellé kevéssel. Az első félidőt ezt követően a játék küzdő mivolta töltötte ki. Helyzetet elvétve láthattunk melynek oka a Tottenham erőtlen próbálkozásainak köszönhető. A vörösök érthetően nem érőltették túl a támadójátékot s még így is több helyzetet alakítottak ki mint vetélytársuk. A 39.percben Lloris mentett nagyot Robertson lövésénél. 43.perc: Liverpool szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 2 perc, melyben nagy helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Tottenham kezdte. 53.perc. Robertson lövését Lloris védte könnyedén. 58.perc: Origi érkezett Firmino helyére. 61.perc: Alli lövését kirúgja a mezőnybe a védelem majd Eriksen próbálkozását is blokkolja a védelem. 62.perc: Milner helyére Wijnaldum állt be. 65.perc: Lucas állt be Winks helyére. 68.perc: Mane lőtt kevéssel a kapu mellé. 74.perc: Sissoko helyére Dier állt be. 78.perc: Trippier lőtt a kapu fölé. 81.perc: Alisson védte Lucas közeli lövését bravúrral. 82.perc: Llorente állt be Alli heyére. 85.perc: Eriksen szabadrúgását Allison hatástalanítja. 87.perc: liverpooli sarokrúgás melyet követőe Van Dijk küzd a labdáért ami Origi elé kerül aki 10 méterről a kapuba lő 2:0! Eldőlt a Bajnokok Ligája döntője!! 90.perc. Gomez állt be Milner helyére. A hoszabbítás 5 perc, melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a liverpool gyorsan vezetéshez jutott. Ezt követően a Tottenham értelmes akciót alig tudott kialakítani míg Lloirs több alaklommal is védett. A második játékrészben a Tottenham minden beleadott ám így is csupán annyi helyzetet tudott kialakítani mint a liverpool. Sőt a mérkőzés végén Origi egy fra találattal el is döntötte a találkozó sorsát. Összességében nem az idényhez méltó BL döntőt láthattunk ám a győztes kiléte felől ne lehet kétség. Az idei több szempontból történelmi Bajnokok ligája szezont megérdemelten nyerte meg a LIVERPOOL együttese!