A Premier League 23. fordulójának csúcsmérkőzését az Anfield Road-on rendezik meg. A liverpool ezúttal hazai közönség előtt fogadja az idénybeli egyetlen riválisát akiket nem tudtak legyőzni, mégpedig a Manchester United-et. A hazaiaknak nincs okouk panaszra, miközben sorra nyerik meccseiket a legnagyobb riválisaik sorra bukják a pontokat. Mostanra gyakorlatilag nincs olyan ép ész fogadó iroda aki a vörösök bajnoki címe ellen adna jövedelmező odds-ot. Klopp együttesét nagyobb sérükléshullám nem súlytja így tulajdon képen minden esélyük megvan, hogy a mai esete végére nem legyen olyan együttesl PL szerte akit ne vertek volna meg. A vendégeknél nem ennyire rózsás a helyzet. A mérkőzés előtt kiderült, hogy egyetlen jó formában lévő támadójuk Rashford hetekre kidőlt, míg a középpályán a dölyfös Pogba valamint a szintén sérült McTominay játékra nem alkalmasak. A vörös ördögök formája ingadozó így nehéz lenne reális esélyt látni egy esetleges bravúr győzelemre. Várhatóan hazai fölényt hozoó mérkőzést látunk majd.


Liverpool: Alisson;Robertson;Van Dijk;Gomez;Alexander-Arnold;Chamberlain;Henderson;Wijnaldum;MAne;Firmino;Salah


Manchester United: De Gea;Wan-Bissaka;Lindelöf;Shaw;Maguire;Williams;Matic;Fred;Pereira;James;Martial


A métrkőzést a Manchester United kezdte. 6.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 8.perc: Matic sárgult be. 14.perc: hazai szöglet melyet követően van Dijk maradt üresen s fejelt a hálóba 1:0! 19.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 23.perc: újabb hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 25.perc: Firmino talált a hálóba, ám a bíró a videóbírós elemzést követően nem adta meg a gólt. 26.perc: De Gea sárgult be. 28.perc: hazai szöglet melyből taláat nem született. 36.perc: egy gyünyörű hazai kontra végén Wijnaldum talált a hálóba ám les miatt érvénytelenítették azt. 45.perc: Pereira cselsorozatát követően Alisson védett magabiztosan. 46.perc: Mane egy gyors kontra után lőtt kapura ám De Gea hárított nagyot. 47.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget az eslő félidő.


A második félidőt a Liverpool kezdte. 48.perc: Salah lőtt kevéssel a kau jobb oldala mellé. 49.perc: Henderson lőtt hajszállal a kapu mellé. 50.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 54.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 60.perc: Martial lőtt messze a kapu mellé. 66.perc: Lallana állt be Chamberlain heyére. 68.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 72.perc: Shaw sárgult be. 74.perc: Greenwood állt be Williams helyére illetve Pereira helyére Mata. 81.perc: vendég szöglet heyzet nélkül. 83.perc: Firmino helyére Origi állt be illetve Mane helyére Fabinho. 87.perc: Shaw helyére Dalot állt be. 89.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 90.perc. újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 92.perc: ismét vendég szöglet melyet követően hazai kontra alakult ki melynek végén Salah talált a hálóba 2:0! 94.perc: Salah sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás. 


Az első játékrészben gyakorlatilag egy csaopat volt a pályán ahogy azt várni lehetett. A vezetés mellett több érvénytelen találatot is tudtak a hazaiak szerezni. A vendégeknek 1 kapura tartó lövésre futotta. A második félidő két részre osztható. Az első felében a hzaiak domináltak, míg a 60. perctől a vendégek. A Manchester United kapura alig volt veszélyes míg a hazaiak egy kontra végén betaláltak. Összességében egy tükörsima mérkőzést láthattunk ahogyan azt sejteni lehetett.