A keddi játéknapon folytatódik a Bajnokok Ligája ahol a döntőbe jutás a tét. Az első összecsapást a patináns együttesek között remek játékkal illetve kitűnő helyzetkihasználásának öszönhtően a Barcelona nyerte nem is akármekkora különbséggel 3:0-ra. Igaz a Liverpool is jól játszott ám a helyzetkihasználással akadt probléma. A Barcelona a tavalyi évben 3 gólos előnyről kiesett a Roma ellen ám furcsa lenne ha ez a “csoda” ismét megesne a katalánokkal. A Liverpoolnak igazánveszteni valója nincs ezen az összecspáson, hiszem 3 gólos hátrányban ráadásul Salah, és Firmino nélkül nem sok esély mutatkozik a Bajnokok Ligája döntőbe jutására. Persze melyik másik együttesről lehetne elképzelni,hogy ezt meg tudja csinálni ha nem a Liverpoolról. Kitűnő este előtt állunk ahol a mérkőzés esélyese a Liverpool.

Liverpool: Alisson;Robertson;Van Dijk;Matip;Alexandre-Arnold;Henderson;Fabinho;Milner;Origi;Mane;Shaquiri


Barcelona: Ter Stegen;Alba;Lenglet;Pique;Roberto;Vidal;Busquets;Rakitic;Coutinho;Suarez;Messi


A mérkőzést a Barcelona kezdte. 2.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 7.perc. újabb hazai szöglet melyet követően Henderson lőtt kapura majd a kipattanó Origi elé került aki a kapuba lőtt 1:0! Jól indul a Liverpool! 9.perc: vendég sarokrúgás helyzet nélkül. 11.perc: Matip sárgult be 14.perc: Messi előtt adódott nagy helyzet ám Alisson hárítanitudott, az ezt követő vendég szögletből Coutinho lőtt kapura ám Alisso hárítani tudott. 18.perc: ismét Coutinho próbálkozott ám lövését ismét Alisson védte. 18.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 22.perc. Henderson próbálkozását a vendég védelem bokkolta. 23.perc: Robertson próbálkozását védte Ter Stegen bravúrral. 29.perc: újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 43.perc: Robertson távoli lövése halt el a blokkban. 44.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 46.perc: Busquets sárgult be. 49.perc: hazai szöglet melyet követően vendg kontra indult amelynek végén Alisson hárított. Így ért véget az első félidő.


A második félidőt a Liverpool kezdte. A félisőben Wijnaldum érkezett a megsérülő Robertson helyére. 46.perc. hazai szöglet melyet Van Dijk fejelt a vendég védelembe. 50.perc: újabb hazai szöglet melyet követően ismét VAn Dijk fejelt ezúttal a gólvonalon álló Ter Stegen kezei közé. 51.perc: vendég kontra melynek végén Suarez lőtt ziccerből kapura ám Alisson tudta mi következik s óriásit hárított. 53.perc: Rakitic is besárgult. 54.perc: a csereként beállt Wijnaldum lőtt iszonyatos erővel kapura melyet Ter Stegen nem tudott hárítani 2:0! 56.perc: hazai szöglet melyet követően ismét Wijnaldum érkezett jól s fejelt a kapuba 3:0! A Liverpool ledolgozta hártányát!!! 60.perc. Coutinho helyére Smedo állt be. 66.perc: Fabinho sárgult be. Messi szabadrúgás következett ám ezúttal a kapu helyett a sorfalba lőtt. 69.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 75.perc: Vidal helyére Arthur érkezett. 76.perc: Semedo sárgult be. 77.perc: Alexandre-Arnold lőtt kevéssel a akpu fölé. 79.perc: hazai szöglet, Alexandre-Arnold szemfüles volt s rögötn elvégezte a szögletet amely Origi elé került aki kapásból lőtt a kapuba 4:0!! Továbbjutó jelenleg a Liverpool!!!! 80.perc: Rakitis helyére Malcolm érkezett. 85.perc: Origi sérült meg helyére Gomez állt be. 86.perc: Shaquiri fejelt a háló mellé. 90.perc: Sturridge váltotta Shaquirit. A hosszabbítás 6 perc. 95.perc: hazai szabadrúgás melyből helyzet már nem alakult ki. Így ért véget az összecspás és a Barcelona idei BL szereplése.


Az első játékrészben a hazaiak kezdtek rendkívül jól egy gólt le is dolgoztak hátrányukból. A Barcelna ezt követően több helyzetet is kidolgozott ám találatot nem sikerült szerezniük. A félidő vége inkább a hazaiaké volt ismét. A második félidőben megtörtént az amire a liverpooli drukkerek vágyakoztak. Wijnaldum révén gyorsan ledolgozták az “angolok” a hátrányukat majd egy szemtelen góllal Origi beállította a 4:0-át amely egyben a vörösök továbbjutását is eredményezte. A barcelona a mai estén meglehetősen indiszponáltam akaratgyengén és leginkább pontatlanul játszott. Igaz helyzetük akadt sőt ziccerük is ám Suarez és Messi nem tudták ezeket kihasználni úgy mint egy héttel korábban. A bíráskodás pedig nem az angol együttest segítette, ugyanis minimum egy büntetőt lehetett volna számon kérniük a hazaiaknak illetve a mezőnyben is lényegesen elnézőbb volt a sporttárs a barcelonai szabálytalanságokat illetően. Sajnos a sapnyol gigászok tekintetében ez a tendencia évek óta megfigyelhető pláne a vitás döntések meghozatalát illetően. Mindentől függetlenül a Liverpool jutott a Bajnokok Ligája idei döntőjébe először, teljesen megérdemlten hiszen jobb csapatot alkotott mint a Barcelona!!!! Szerda este kiderül ki lesz az ellenfelük.