A Nemzetközi Kupasorozatok a nyár folyamán már megkezdődtek a selejezőkkel. A tényleges főtáblák még egy hónapon keresztül formálódnak mikor is megszólalnak a kezdő sípszók. Azonban a mai este folyamán jelképesen lezárul az előző szezon s kezdetét veszi az új 2019-20-as idény. Az Európai Szuperkupa egy időben a Spanyol együttesek egyik házi kupájának számított. Az idei évben azonban angol együttesek veszik át a Spanyolok helyét s sokan remélik, hogy ez talán hosszabb ideig így is marad. A tavalyi szezonban mind a Bajnokok Ligája mind az Európa Liga döntőjében angol párharcokat láthattunk egyértelműen a jobb együttesek győztek. Az átigazolsái idényt egyik klub sem lihegte túl. Igaz a Chelsea együttesét ki is zárták 2 igazolási időszakból így nem is vitézkedhettek immár Lampardék. Az elő Premier League forduló mindkét együttesnek okozott némi fejtörést. Igaz a Liverpool 4:1-es győzelmét csupán Alisson súlyosabb sérülése árnyékolta míg a Chelsea a Manchester United-től szenvedett 4:0-ás vereséget igaz látványos játékkal. A mai este egyfata gála ahol mindkét együttes szinte tét nélkül játszhat egy amolyan felkészülési mérkőzést. Az este esélyese a Liverpool, ám a Chelsea bármikor okozhat meglepetést.

Liverpool: Adrian;Robertson;Van Dijk;Matip;Gomez;Milner;Fabinho;Henderson;Mane;Salah;Chamberlain


Chelsea: Kepa;Azpilicueta;Zouma;Christensen;Emerson;Kovacic;Kante;Jorginho;Pulisic;Giroud;Pedro

Az első félidőt a Liverpool kezdte.4.perc. Sane lőtt a kapura lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 9.perc: Firmono lövését Kepa védte könnedén. 13.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 16.perc: Kepa nagy bravűrja is kellett,hogy maradjon a 0:0 Salah lövését követően. 22.perc. Perdo lőtte telibe a keresztlécet. 24.perc: Giroud lőtt távolról a kapu mellé. 28.perc: hazai szöglet melyet követően Van Dijk fejelt kevéssel a akpu mellé. Az ezt követő szögletből már helyzet nem alakult ki. 36.perc: vendég szöglet melyet követően Giroud játszott Pulisic elé aki leválva védőjéről a kapuba lőtt 0:1! 41.perC: Pulisic ismét a kapuba talált ám ezúttal lesről. 42.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 44.perc: Salah lövését blokkolták a védők. 


A második félidőt a Liverpool kezdte. A félidőben Chamberlain helyére Firmino állt be. 48.perc: Firmino passzolt Mane elé aki a kapuba talált 1:1!  50.perc: Fabinho lőtt kevéssel a akpu mellé. 60.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 63.perc: újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 64.perc: Milner helyére Wijnaldum állt be. 65.perc: újabb chelsea szöglet helyzet nélkül. 74.perc. Giroud helyére Abraham állt be illetve Pulisic helyére Mount állt be. 75.perc: előbb Salah lőtt kapura melyet Kepa védett majd Van Dijk lőtte a kipattanót kapura ám Kepa ezt is hárította. 77.perc: hazi szöglet helyzet nélkül. 79.perc. Azpilicueta sárgult be műesésért. 81.perc: hazai szöglet melyet követően egy kontra végén Pedro lövését blokkolták majd Mount a kapuba is talált ám lesről. 85.perc: Christensen helyére Tomori állt be. 85.perc: Mount sárgult be. 90.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.


A hosszabbítás első félidejét a Liverpool kezdte. A szünetben Robertson helyére Alexander-Arnold állt be. 95.perc: Firmino passzolt Mane elé aki a kapuba lőtt 2:1! 98.perc: Abraham lőtt laposan kapura ám Adrian védeni tudott. Adrian szabálytalankodott így büntető következett melyet Jrginho  akapuba lőtt 2.2! 101.perc: Kovacic helyére Barkley állt be. 103.perc: Origi váltotta Mane-t. 104.perc: Abraham lőtt a kapu mellé. Ezzel ért véget a hosszabbítás első félideje.

A hosszabbítás második félidejét a Chelsea kezdte. 107.perc: Alexander-Arnold sárgult be. 113.perc: előbb Mount lőtt kapura melyet Adrian védett majd Pedro ismételt ám a kapu mellé lőtt. 115.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 118.perc: Mount lövését Adrian védte szép kozdulattal. Ezzel ért véget a hosszabbítás.


Az első játékrészben a Liverpool kezdett erősen. Sorra alakították ki helyzeteiket. Egyre közelebb és közelebb kerültek Kepa kapujához aki helyenként nagy bravúrokat kellett, hogy bemutasson. A félidő végén azonban a vendégek is magukra találtak s egy sikeres szöglet végén be is találtak. A második félidőben mindkét együttes jó tempójú focit játszott melyből a Liverpool jött ki jobban a gólok tekintetében ám a játékot nézve a Chelsea uralta a félidőt inkább, ami Lampard munkáját dícséri. 
A hosszabbításban a két együttes egyformán alakított ki helyzeteket melyekből egy-egy a kapuban is landolt. Összességében Lampard ebbena játékrészben is felűlmúlta játékban klopp gárdáját.


A büntetőpárbajban Firmono révén a Pool kezdett a Brazil be is lőtte 1:0! Jorginho következett aki belőtte 1:1! Fabinho is belőtte a magáét 2:1! Barkley következett ő is belőtte 2:2! Origi magabiztosan lőtt a hálóba 3:2! Mount következett ő is belőtte 3:3! Alexander-arnold is a kapub alőtt 4:3! Emerson is a kapuba lőtt 4:4! Salah következett aki szintén a kapuba lőtt 5:4! Abraham következett aki kihagyta így 5:4-es összesítéssel a Liverpool nyerte az Európai Szuperkupát!!!!


A Liverpool helyt tudott állni a mai mérkőzésen s magabiztos büntetővégrehajtóinak köszönhetően megérdemelten nyerte e kupát. A Chelsea annak ellenére, hogy utóbbi két mérkőzését elveszítette remek játékot mutatott mind az Old Traffordon mind pedig a ma esti Szuperkupa döntőn. Lampard nem igazolhatott a nyáron sőt a tél folyamán sem lehetséges számukra az UEFA büntetése miatt! Összességében Lampard munkája jó hatással van a kékek támadó alakzatára s amennyiben a védelem is összeáll úgy egy  nagyon veszélyes Chelsea veheti fel a küzdelmet Európa bármely csapatával az elkövetkező években!!