A Preier League 3. fordulója sem marad szuperrangadó nélkül. A mai napon a lIstavezető Liverpool fogadja a második Arsenal gárdáját. A két gárda ha nehezen is de eddigi két mérkőzését megnyerte. A Pool több gólt lőtt így ennek köszönhetően előzi londoni riválisát. A nyári erősítések szempontjából az Arsenal volt aktívabb igaz nagyobb szükségük is volt a keret megerősítésére mint vetélytársuknak. A Liverpool az Európai Szuperkupa döntőt megnyerte a Chelsea ellen. Az Angol kupadöntőben azonban alul maradt a Manchester City-vel szemben. Mindkét mérkőzésen büntetők döntöttek. A mai összecsapás egyértelmű esélyese a Mersey parti együttes ugyanakkor A Soton együttese meg tudta hazai pályán nehezíteni Klopp játékát agy az Arsenal amennyiben jó napot fog ki pontot pontokat i szerezhet. Kitűnő összecsapás előtt állunk.


Liverpool: Adrian;Robertson;Van Dijk;Matip;Alexander-Arnold;Henderson;Fabinho;Wijnaldum;Mane;Firmino;Salah


Arsenal:Leno;Niles;Sokratis;Luiz;Monreal;Willock;Xhaka;Guendouzi;VóCeballos;Aubameyang;Pepe


A mérkőzést a Liverpool kezdte.2.perc: Robertson lőtt kevéssel a akpu jobb oldala mellé. 7.perc: Pepe maradt üresen de a védelem tisztázni tudott előle. 9.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 11.perc: Adrian rossz kirúgását követően Aubameyang elé került alabda aki 17 méterről ha centikkel is de az üres kapu mellé lőtt. 19.perC: Pepe került gólhelyzetbe majd lőtt kevéssel a akpu mellé. 21.perc: Leno védte Mane lövését. 31.perC: vendég kontra melynek végén Aubameyang került helyzetbe ám végül  ahelyzet kimaradt. 34.perc: hazai szöglet melyet követően Pepe került helyzetbe majd lőtt kapura de Adrian védett. 39.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 41.újabb hazai szöglet melyet követően MAtip fejelt a kapuba 1:0! A hosszabbítás 3 perc, 46.perc. hazai szöglet melyet követően Mane lőtt kevéssel a a kapu fölé. 48.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül.


A második félidőt az Arsenal kezdte. 48.perc: Luiz húzta vissza mezénél fogva Salah-ot  a 16-oson belül így büntető következett melyet a sértett lőtt a kapuba 2:0! A mérkőzés eldőlni látszik. 52.perc: Aubameyang hagyott ki nagy helyzetet. 53.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 56.perc: Salah hibázott ziccerben. 58.perc: szép hazai támadás melynek végén Salah lőtt a kapuba 3:0! 61.perc: Ceballos helyére Torreira állt be. 64.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 69.perc: Wijnaldum helyére Milner érkezett. 77.perc: MAne helyére Cahmberlain érkezett. 81.perc: Wilcok helyére Lacazette állt be. 85.perc: Torreira alakított ki magának helyet majd lőtt a hálóba 3:1! 86.perc: Firmino helyére Lallana állt be illetve Guendouzzi helyére Mkhitaryan állt be. A hosszabbítás 5 perc: 93.perC: Fabinho sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás.


Az első játékrészben a hazaiak kezdtek ojobban majd a vendég kontrák is ki tudtak bontakozni. Mindkét együttes kapura veszélyes tudott lenni ám a kapusok állták a sarat. A félidő végén a hazaiak meg tudták szerezni a vezetést sőt kis szerecsével akár kétgólos előnnyel is levonulhattak volna. A második játékrészben a hazaiak erőfölénye kirajzolódott gyorsan. Salah egymaga eldöntötte a mérkőzést. A vendégeknek még akadt helyzete sőt be is találtak ám összességében a jobb erősebb együttes győzött megérdemelten.