A Premier League az idei szezon feléhez érkezett a fordulók tekintetében hiszen a 19. következik. Különleges forduló ez hiszen December 26.-a van ma az az a Premier Leagueben a Boxing Day. Különleges nap megannyi különleges mérkőzéssel. A forduló rangadója ráadásul az ősz folyamán legjobban teljesítő két együttes találkozik ma este. A Leicester City fogadja hazai pályán az immár újdonsült klubvilágbajnok Liverpool együttesét! A hazaiak meglepően erősen szezont produkálltak s csupán 17 meccsből 1 döntetlent produkáltak azt is ősi riválisuk a Manchester United otthonában. A hazaiak 18 meccsből 12-őt nyertek emg 3 döntetlen és 3 vereség mellett, mely teljesítmény jobb mint a bajnoki címet hozó idényük. A Leicester a maga szintjén legalább akkora bravúrt hajt végre mint a Liverpool idén. Érdekes mérkőzés előtt állunk melynek a vendégek az egyértelmű esélyesei.

Leicester City: Schmeichel;Chilweell;Soyuncu;Evans;Pereira;Ndidi;Maddison;Tielemans;Praet;Barnes;Vardy

Liverpool: Alisson;Alexander-Arnold;Gomaz;Van Dijk;Robertson;Wijnaldum;Henderson;Keita;Salah;Firmino;MAne

A mérkőzést a Liverpool kezdte. 1.perc: Alexander-Arnold került helyzetbe ám Schmeichel hárítani tudott. 2.perc: Mane hagyott ki óriási ziccert. 5.perc: Salah lőtt a kapu fölé kevéssel. 11.perc: hazai szöglet melyet követően vendég kontra bontakozott ki s Salah lőtt a kapu bal oldala mellé. 16.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 20.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 31.perc: vendég szöglet melyet követően Firmino talált a hálóba 0:1! 34.perc: Mane ziccerét Schmeichel hárította. 35.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 42.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. Ezzel a jelenettel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Leicester City kezdte. 49.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 56.perc: Firmino lövése ment el a kapu mellett kevéssel. 58.perc: Barnes helyére Albrighton állt be. 62.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 63.perc: Gomez sárgult be. 70.perc: Salah helyére Origi állt be illetve Keita helyére Milner. 72.perc: ahzai kezezés a 16-oson belül, büntető. A 11-est Milner lőtte a hálóba 0:2! 73.perc: Praet helyére Perez állt be. 74.perc: Maddison sárgult be. 75.perc: Alexander-Arnold labdáját Firmino lőtte a hálóba 0:3! 76.perc: Henderson sérült meg helyére Lallana állt be. 78.perc: Mane passzolt Alexander-Arnold elé aki a kapuba lőtt 0:4! 85.perc: Vardy hagyott ki nagy ziccert. A mérkőzésen több helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a vendégek óriási intenzitással kezdtek. Több ziccert kialakítottak ám vagy Schmeichel bravúrjai vagy a támadók hibái miatt elmaradt a vendég vezetés. A félidő derekán megszületett a megérdemelt vendég előny. A második félidőt is a vendégek kezdték jobban. Sok szögletet végeztek el s több helyzetet kihagytak. A félidő derekán egy büntető aztán végleg eldöntötte a 3 pont sorsát. A vendégek összességéban gyakorlatilag a hazaiak hibáit kihasználva tudtak nagy különbséggel nyerni. Kitűnő kérkőzést láthattunk.