A Bajnokok Ligája negyeddöntői a keddi játkénapon is folytatódnak. Az első összecsapásokat követően körvonalazódni látszódik a legjobb 4 mezőnye ám ebből még messze menő következtetéseket nem szabad levonni. A visszavágókat minden képen le kell játszani. Nincs ez a Juventus Ajax párharcban sem máskép. Az Olasz rekordbajnok igaza a bajnokságban pihentetett ám a mai mérkőzésre szinte legerősebb keretével tud kiállni. Az AJax a holland bajnokságban vitézkedik, számukra egyfajta jutalom, hogy ennyire magasan kvalifikált llenfelek ellen tudják megmutatni fiatal koruk ellenére mit is tudnak e játékról. A mai összecsapás esélyese a Juventus az idegenben elért 1:1-es eredményt követően. Persze a csodák léteznek s egy esetleges Ajax továbbjutás fel is érne egy varázslattal. Kitűnő este előtt állunk.

Juventus: Szczesny;Sandro;Bonucci;Rugani;De Sciglio;Can;Pjanic;Matuidi;Ronaldo;Dybala;Bernardeschi

Ajax: Onana;Veltman;De Ligt;Blind;Mazrauri;De Jong;Schone;Ziyech;De Beek;Neres;Tadic

A mérkőzést a Juventus kezdte. 11.perc: Mazrauri sérült meg helyére Sinkgarven állt be a vendégeknél. 21.perc: de Beek lőtt a kapu fölé. 22.perc: hazai szöglet melyet követően Dybala lőtt kapura ám Onana védeni tudott. 24.perc: vendég szöglet melyet követően nem alakult ki helyzet. 28.perc: Pjanic szögletét követően Ronaldo fejelt a kapuba 1:0!A második félidőt az Ajax kezdte.34.perc: de Beek lőtt kapura s a labda utat talált a kapuba 1:1! Több nagy helyzet már nem alakult ki a félidő folyamán.

A második játékrészt a Juventus kezdte. A félidőben Dybala helyére Kean lépett pályára. 51.perc: vendég szöglet melyet követően Ziyech lövését Szczesny védte nagy bravúrral. 55.perc: hazai szöglet melyet követően Ronaldo fejelt a kapus kezébe. 58.perc: de Beek lőtt kapura ám Szczesny hárítani tudott. 58.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 63.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 64.perc: Cancelo állt be de Sciglio helyére. 67.perc. vendég szöglet melyet követően De Ligt fejelt a hálóba 1:2! Bajban a Juventus. 69.perc: Can sárgult be. 74.perc: Neres hagyott ki óriási ziccert. 77.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 80.perc: Bernardeschi helyére Bentancour érkezett. 82.perc: Magallan érkezett Sinkgraven helyére. 88.perc: Ziyech helyére Huntelaar érkezett. 90.perc: büntető gyanús eset melyet követően nem ítélt a hazaiak javára büntetőt a bíró. 93.perc: Ronaldo sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a vendégek jól érvényesültek s több helyzetet is ki tudtak dolgozni s tulajdon képen jobban is játszottak mint a zebrák. Ronaldo góljánál úgy tűnt minden eldőlhet ám ezt követően gyorsan egyenlített a holland együttes. A második félidőben következett a döbbenet. A vendégek lefocizták a pályáról a Juve együttesét s ráadásul a vezetést is megszerezték. Az Ajax akár több találattal is nyerhetett volna ha támadói kicsit pontosabbak. A hazaiak egy egy helyzettől eltekintve tehetetlennek bizonyulta