A Bundesliga 27. fordulóját rendezik emg a hétvégén. A hosszas kihagyást követően újult erővel vágtak az együttesek a szezon hátralévő részének. A visszatérő forduló óriási meglepetéseket nem okozott ám egy egy érdekes eredmény azért született. A mostani forduló nyitó mérkőzését péntek este rendezik ahol két berlini együttes a Hertha és a Union Berlin csapnak össze. Az Union Berlin története során először jutott fel az első osztályba, meglehetősen jól szerepelnek. Igaz a Bayern ünchen legutóbb egyőzte az együttest ám ebben semmi meglkepő sincs. Jelenleg 7 pontra tartózkodnak a kieső zónától míg mai ellenfelül városi riválisuk csupán 1 ponttal előttük található. A Hertha nehéz szezont fut, Dárdai Pál elengedését minden bizonnyal megbánta a klub hiszen Pali óta márt a 4. edző regnál. A nyáron illetve a tél folyamán nagy összegeket költött a klub így teljesen jogos elvárásnak tűnik a klubvezetés és a szurkolók részéről, hogy ne essenek ki. Jelenleg 8 pontra találhatók a kieső zónától ami biztos távolságnak tűnik egyenlőre. A két klub mint ahogy azt a pontok is mutatják hasonló statisztikákkal bír. A mai mérkőzés igazi derbi ahol a Hertha némileg esélyesebbnek mondható. Kitűnő összecsapás előtt álllunk.


Hertha BSC: Jarstein;Plattenhart;Torunarigha;Boyata;Pakarik;Grujic;Skjelbred;Cunha;Darida;Lukebaiko;Ibisevic


Union Berlin: Gikiewitz;Hubner;Paresen;Friderich;Trimmel;Promel;Andrich;Reichel;Bulter;Ingvartsen;Andersson


A mérkőzést a Hertha BSC kezdte. 9.perc: Parensen sárgult b. 16.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 18.perc: hazai helyzet találat nélkül. 27.perc: Chuna lőtt kevéssel a akpu mellé. 28.perc: ahazi szöglet helyzet nélkül. 39.perc: Chuna újabb lövését védte a vendég hálóőr.40.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 53.perc:  hazai szöglet melyet követően Lukebaiko sárgult be. 44.perc: Andrich övése szállt el amkapu mögött. Ezzel ért véget a félidő.


A második félidőt a Union Berlin kezdte. 49.perc: két vendég szöglet melyekből helyzet nem alakult ki. 51.perc: Plattenhart labdáját Ibisevic lőtte a hálóba 1:0! 52.perc: Lukebaiko is a hálóba lőtt 2:0! 57.perc: Ingvartsen helyére Ujah állt be. 61.perc: Ibisevic VóChuna elé passzolt aki nem hibbázott 3:0! 63.perc: Reichel helyére Ryeson állt be illetve Bulter heyére Malli. 64.perc: két szöglet melyekből találat nem született. 67.perc: Chuna helyére Mittelstadt állt be. 68.perc: Grujic sárgult be. 72.perc: Andrich helyére Kroos állt be mad Andesrsson helére Potter illetve Ibisevicet Krysztof váltotta s Lukebaiko helyére Dilrosun állt be. 77.perc: hazai szöglet melyet követően Boyata talált a hálóba 4:0! 80.perc: Darida helyére Maier állt be, illetve Skjelbred helyére Samardzic. 89.perc: hazai szöglet helyzet nélkül.


Az első játékrészben a hazaiak uralták a mérkőzést igaz a vendégeknek is akadt egy helyzete. Gól nem született. A második játékrész kitűnő iramot hozott. A gólok is elkezdtek potyogni, igaz ebben ahazaiak jártak élen. A helyzetkihasználásban mutatkozott a legnagyobb különbség emiatt alakulhatott ki ekkora különbség. A jobb együttes győzött.