Az OTP Bank Liga 26. fordulóját rendezik meg. A magyar bajnokság (is) hosszas kihagyás után folytatódik. A forduló egyik rangadójára Budapesten kerül sor ahol a legnagyobb bajnokaspiráns FTC vendégeként a Debrecen szerepel. A vendégek hazaiak 23 fordulót játszottak ám így is 3 ponttal vezetnek a Fehérvár előtt akik azonban 2 mérkőzéseel is többet játszottak. A Debrencen jelenleg a 8. helyen áll 1 pont előnnyel és egy meccses lemaradással a már kiesőjeleölt Zalaegerszeg előtt. A Fradi a jelek szerint idén is a dobogón végez sőt az előrejelzések szerint annak tetején s így újra megpróbálhatja kivívni a Bajnokok Ligája főtáblás szereplést. Jó mérkőzés előtt állunk.


Debrecen: Nagy;Kunyír;Kinyik;Pávkovics;Ferenczi;Bódi;Tőzsér;Haris;Varga;Adeniji;Szécsi


FTC: Dibusz;Civic;Botka;Blazic;Loverencsics;Sigér;Haratin;Nguen;Isael;Zubkov;Boli


A mérkőzést a Ferencváros kezdte. A mérkőzés elején érződött ahossza kihagyás. A hazaiaknál többet volt a játékszer, míg a vendégek mintha nyomozták volna a játékszert. A 13. percben egy gyönyörű lövést követően mégis a Debrecen szerezte meg a vezetést Bódi révén. Dibusz mozdulni sem tudott a labdára 0:1! A hazaiak még inkább felpörögtek. Több siebb helyzetet is kialakítottak majd Sigér elképesztő erős közeli lövése talált utat a kapu közepébe, a labda a léc alá ment 1:1! A 28.percben Zubkov sárgult be. A 36.percben pedig Haratin is besárgult. A mérkőzés nem volt durva ezen szakaszában ám egy egy ütemtelen belépő is jelezte még nincs minden a helyén a becsúszásokat illetően. A 42.percben egy szép hazai akció végén ismét Sigér volt bátor s ezúttal távolról is bevette a Loki kapuját 2:1! A hátralévő percekben érdemleges dolog már nem történt.


A második félidőt a Debrecen kezdte. A félidőben Adeniji helyére Garba állt be. A játékrész lassan indult helyzetek nélkül. A 60.percben Zubkov helyére Vécsei állt be. A 64.percben Pávkovics sárgult be. 67.perc: Haris helyére Kundrák állt be illetve Varga helyére Csősz. A 72.percben Botka sárgult be. 77.perc: Tőzsért Mulinovic váltotta.83.perc: tömeges hazai cserék: Boli helyére Signevich érkezett majd Isael helyére Skvarka és végül Sigért Somalia váltotta. A második játékrészben nagy helyzet már nem alakult ki. Így a fradi 6 pontosra növelte előnyét a Fehérvár előtt.


Az első játékrészben a ahzaiak domináltak igaza a vendégek tudták a vezetést megszerezni. A mérkőzés jó tempóban indult a kihagyáshoz mérten, ám a feélidő közepén Sigér gólját követően tapasztalható volt némi visszaesés. A második játékrészben sok helyzet miatt nem kellett lerágni akörmünket. Mindkét együttes igyekezett támadni ám ez a hazaiaknak jobban ment. Újabb találat nem született így a fradi növeli tudta a tabellán az előnyét. A jobb együttes diadalmaskodott.