A Bundesliga 13. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló csúcsmeccsét a Bayern és a Bayer együttesei játsszák az Allianz Arénában. A két együttest 5 pont választja el a tabellán s 6 helyezés. Az idei Bundesliga mezőnye nagyon összerázódott, részben a bajorok kezdeti botladozásainak köszönhetően. A müncheniek eddig 12 meccsből 7-et nyertek emg 3 döntetlen és 2 vereség mellett míg utóbbi 5 meccsükből 3 győzelem mellett 1 döntetlent értek el illetve 1 alkalommal kaptak ki. A vendégek eddigi 12 meccsükből 5-öt nyertek emg 4 döntetlen s 3 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükből 1 -et nyertek emg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A meccs esélyese a hazai együttes. Jó mérkőzés előtt állunk. 


Bayern München: Neuer;Davies;Alaba;Matinez;Pavard;Goretzka;Kimmich;Müller;Perisic;Lewandowski;Gnabry


Bayer Leverkusen: Hradecky;Bender;Tah;Bender;Wendell;Baumgartlinger;Aranguiz;Diaby;Amiri;Bailey;Volland


A mérkőzést a Leverkusen kezdte. 10.perc: Gnabry került helyzetbe ám lövése a kapufán csattant s a kontra támadás végén Volland lőtt a hazai kapuba 0:1! 12.perc: vendég sarokrúgás helyzet nélkül. 18.perc: ismét Gnabry próbálkozott ám lövését Hradecky védte. 25.perc: Diaby került lövőhelyzetbe ám lövését Neuer bravúrral hárította. 34.perc: Müller a Goretzkától kapott labdát a hálóba lőtte 1:1! 35.perc: Bailey passzolt Volland elé aki a megszelídített labdát a kapuba lőtte 1:2! 39.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 42.perc: Baungartlinger sárgult be. 46.perc: hazai szöglet helyzet nélkül.


A második félidőt a Bayern München kezdte. 46.perc: Kimmich lőtt távolról centikkel a kapu mellé. 61.perc: Lewandowski lőtt kapásból a kapu mellé. 63.perc: előbb Bailey helyére Bellarabi állt be majd wendell helyére Sinkgarven. 67.perc: 3 hazai szöglet következett egymás utánban ám helyzet egyikből sem alakult ki. 69.perc: Müller helyére Coutinho állt be illetve Perisic helyére Coman. 77.perc: hazai szöglet melyet követően Goretzka került helyzetbe ám csak a jobb kapufáig jutott. 80.perc: Aranguiz helyére Demirbay állt be illetve MArtinez helyére Thiago. 81.perc: Tah volt durva ki is állították, az ezt követő szabadrúgásból találat nem született. 88.perc: Kimmich szögletéből helyzet nem alakult ki. 91.perc: két hazai szöglet melyekből helyzet nem alakult ki. 93.perc: Bender majd Bender illetve Goretzka sárgultak be a meccs végén. Ezzel ért véget a találkozó.


Az első játékrészben a vendégek kezdte erősebben s meg is szerezték egy hazai helyzetet követően a vezetést. A hazaiak ezt követően többet próbálkoztak s Müller révén ki is tudtak egyenlíteni. Ám az ezt követő támadásból  avendégek ismét meg tudták szerezni a vezetést. A második félidőben a hazaiak mindent megpróbáltak, hogy kiegyenlítsenek. A mérkőzés végén emberelőnyben is játszhattak 13 percig ám így sem sikerült otthon tartani 1 pontot sem. Összességében kitűnő összecsapást láthattunk.