A 2018-2019-es spanyol fociidény utolsó kérdésére is választ kapunk, vajon ki nyeri az idei Copa Del Reyt. A döntőbe két első osztályú együttes jutott a Barcelona és a Valencia. Mint az korábbi cikkünkben írtuk a Bacelona idénye eddig felemás. Kieste a Bajnokok ligájából történelmi előnyt elpazarolva ugyanakkor simán nyerték meg a Spanyol Bajnokságot. A kupamenetelést  akatalánok a Leonesa együttese ellen kezdték meg majd a Levante együttesét búcsúztatták. A negyeddöntőben a Sevillát verték meg simán majd az elődöntőbe a Real Madridot búcsúztatták. A Valencia idénye jónak mondható. A Bajonokok LIgája főtáblájára bejutott az együttes s a hazai kapubában is eljutott a mai döntőig. A Valencia útja az Ebron kersztül a Sporting Gijon együtteséig vezetett majd ezt követően a Getafe együttese következett. Az elődöntőben a Betist múlta felül az alakulat így jutott a döntőig.Érdeks mérkőzés előtt állunk ahol a Barcának van több veszíteni valója.


Barcelona: Cillesen;Alba;Lenglet;Pique;Semedo;Rakitic;Busquets;Arthur;Coutinho;Messi;Roberto

Valencia: Domenech;Wass;Garay;Gabriel;Gaya;Guedes;Coqulein;Parejo;Soler;Rodrigo;Gameiro


A mérkőzést a Barcelona kezdte. 6.perc. Rodrigo került gólhelyzetbe ám a védelem a gólvonalról mentett. 10. perc hazai szöglet helyzet nélkül. 20.perc: barca szöglet melyet követően Gameiro szerezte meg a labdát s lőtt Cillesen kapujába 0:1! 33.perc: Soler tálalt Rodrigo elé aki a kapuba lőtt 0:2! Érik a meglepetés. 37.perc: Rakitic lőtt kevéssel a jbb kapufa mellé. 41.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 45.perc: Messi próbálkozott távolról ám Domenech bravúrral hárítani tudott. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a Valencia kezdte. A félidőben Semedo helyére Malcolm állt be illetve Arthur helyére Vidal. 47.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 50.perc: Guedes lőtt ziccerből a kapu mellé. 52.perc: hazi szöglet helyzet nélkül. 53.perc: Gaya sárgult be. 56.perc: Messi lőtt a kapufára. 61.perc: Busquets sárgult be. 65.perc: Parejo sérült meg helyére Geoffrey állt be. 67.perc: barca szöglet helyzet nélkül. 70.perc: Geoffrey sárgult be. 71.perc: Pique hibázott nagyot ziccerből. 72.perc: Gameiro helyére Piccini érkezett. 73.perc: barca szöglet ezúttal is helyzet nélkül. 73.perc: Messi volt jókor jó helyen s lőtt a hálóba 1:2! 76.perc: Rakitic helyére Alena állt be. 80.perc: Vidal lövését blokkolta a velenciai védelem. 86.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 88.perc: Rodrigo helyére Diakhaby állt be. 89.perc: valencia szöglet helyzet nélkül. 89.perc: Vidal sárgult be. A hosszabbítás 6 perc, 94.perc: Guedes lövése ment el centikkel a kapu mellett. 95.perc: barca szöglet melyből találat nem született. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a Valencia kezdett oroszlánként s egyre több helyzetet dolgoztak ki. Egyre nagyobb nyomást helyeztek a katalán védelemre amely két elkalommal meg is ingott. A második félidőben a Valencia ugyan jobban kezdett ám a BArca ráerőltette játékat a denevérekre. Ennek eredményeképp Messi be is tudott találn. Ám túl késői volt gólja sőt a Valencia még további gólhelyzeteket is ki tudott alakítani. Meglepetés született ám aki látta a mérkőzést annak számára egyértelmű lehet,hogy a Valenca megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.