A Bajnokok Ligája 2020/2021-es idénye a hét folyamán kezdetét veszi. Óriási bravúrok sorozatát követően az FTC az első selejtezőkörből indulva kivívta a főcsoportban való szereplés lehetőségét. A csoportjában a Barcelona Juventus illetve a dinamo Kijev szerepel. Az első fordulóban a zöld fehérek a Barcelona ellen lépnek pályára igaz nézők nélküli stadionban. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Barcelona amely azonban a hétvégén kikapott a Getafe vendégeként. Igaz Messiék aligha kaptan ki egymás után kétszer, ki tudja mi lehet a játékosok fejében a BArcelonában uralkodó zűrzavar idején.


Barcelona: Neto;Dest;Lenglet;Pique;Roberto;Pjanic;De Jong;Fati;Coutinho;Trinacao;Messi


FTC: Dibusz;Botka;Blazic;Kovacevic;Civic;LAidouni;Haratin;Sigér;Zobkov;Nguen;Isael


Az első félidőt az FTC kezdte. 5.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 6.perc: Messi próbálkozását Dibusz védte magabiztosan. 7.perc: újabb hazai sarokrúgás helyzet nélkül. 9.perc: hazai szöglet melyet követően Lenglet lőtt kapu mellé, majd a kontra végén Nguen lőtt lesről a hálóba. 17.perC: Messi próbálkozását védte ismét Dibusz . 20.perc: Isael került helyzetbe ám lövését védte a hálóőr. 27.perc: hazai büntető jogosan melyet Messi lőtt a hálóba 1:0! 32.perc: Laidouni sárgult be. 36.perc: Fati lövését Dibusz védte. 40.perc: Trincano lövését Dibusz védte bravúrral. 42.perc: Fati lőtt a hálóba ziccerből 2:0! 44.perc: Civic sárgult be. 45.perc: ahazi szöglet helyzet nélkül. 


A második félidőt a Barcelona kezdte.54.perc: Coutinho lőtt szemfüles gólt 13 méterről 3:0! 62.perc: Roberto helyére Firpo állt be majd Fati helyére Pedri és Trincano helyére Dembele. Laidouni helyére Somalia állt be és Civic helyére Heister. 67.perc: hazai szöglet melyből a fradi tudott kontrázni, Pique szabálytalan volt a 16-on belül így azonnal pirossal kiállították. A büntetőt Haratin lőtte a hálóba 3:1! 71.perc: Coutinho helyére Araujo állt be majd Mak váltotta Zubkovot, Tokmac helyére Boli állt be. 75.perc: Sigér lőtt a kapu mellé. 77.perc: Pjanc helyére Busquets állt be majd Botka helyére Lovrencsics. 82.perc: Pedri lőtt közelről a hálóba 4:1! 85.perc: Haratin is besárgult. 88.perc: Mak lőtt a kapu mellé. 90.perc: hazai kontra melynek végén Dembele lőtt közelről a hálóba 5:1! Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első játékrészben a barcelona azt csinált amit szeretett volna. Helyzetek tömkelegét dolgozták ki. Igaz a fradi sem maradt adós egy-egy nagy helyzettel illetve egy lesgólt is elértek. A második félidőben a hazaiak eldöntötték a mérkőzést, ám  magyar csapat legalább egy találatot elért. Összességében reális eredmény született.