A Spanyol Bajnokság 31. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A listavezető Barcelona hazai közönség előtt fogadja legközvetlenebb riválisát az Atletico Madrid-ot. A két együttes között 8 pont a távolság köszönhetően a Barcelona hét közbeni pontvesztésének a Villareal otthonában. A katalánok meglehetősen zavartalan szezont futnak, továbbjutottak a kupában illetve a Bajnokok Ligájában is. Az utolsó 5 bajnokijukból 4-et nyertek meg 1 vereség mellett hazai környezetben utóbbi 5 meccsükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. A vendégek szintén jó formának örvendenek, igaz a Bajnokok Ligájából kiestek a Juventus ellen ám a bajnoki formájukat ezen eredmény nem befolyásolta számottevően. Utolsó 5 meccsükből 4-et megnyertek 1 vereség mellett, idegenben 3 győzelem mellett 2 vereség szerepel a nevük mellett. A mai mérkőzés gyakorlatilag egyetlen kérdést zárhat le esetleg nyithat meg ami pedig a bajnoki cím sorsa. Egy esetleges hazai győzelemmel a Barcelona gyakorlatilag bajnoknak tekintheti magát míg egy vendég siker újra nyithatja  a már lefutottnak tűnt bajnoki cím sorsát. A mérkőzés esélyese a Brcelona.Barcelona: Ter Stegen;Alba;Lenglet;Pique;Roberto;Rakitic;Busquets;Arthur;Coutinho;Suarez;Meesi Atletico Madrid: Oblak;Arias;Gimenez;Godin;Luis;Saul;Rodrigo;Thomas;Koke;Griezmann;Costa A mérkőzést a Barcelona kezdte. 3.perc: Gimenez lőtt a kapu fölé 13 méterről. 9,perc: Luis fejelt a kapu mellé. 11.perc: Coutinho szögletét követően helyzet nem alakult ki. 20.perc: Suarez lőtt kevéssel a akersztléc fölé. 21.perc: vendég kontra Griezmann lőtt kapura ám Ter Stegen hárítani tudott. 23.perc: Messi szabadrúgása ment el centikkel a akpu mellett. 27.perc: Thomas sárgult be. 28.perc: Coutinho lőtt laposan kapura ám Oblak hárítani tudott. Ezt követően Costa reklamált hevesen s emiatt a játékvezető ki is állította. 29.perc: Gimenez és Godin is besárgult a reklamálás miatt. 35.perc: Arias helyére Correa állt be. 36.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 38.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 44.perc: Messi lövését Oblak védte. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a Barcelona kezdte. 47.perc: Griezmann szögletéből helyzet nem alakult ki. 57.perc: Messi lövését Oblak védte magabiztosan. 58.perc: Luis helyére Morata érkezett. 63.perc: Suarez került ziccerbe ám Oblak ezt a helyzetet is hárította. 63.perc: Arthur helyére Malcolm érkezett. 64.perc: Messi zseniális lövését Oblak hárította. 66.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 68.perc: vendég szabadrúgás melyet Griezmann lőtt kevéssel a kapu mellé. 70.perc: Malcolm hibázott nagy helyzetben. 71.perc: Saul sárgult be. 74.perc: Pique sárgult be. 78.perc: Lenglet is besárgult- 80.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 81.perc: Alena állt be Coutinho helyére. 84.perc: Roberto helyére Semedo állt be. 85.perc: Suarez távoli lövése landolt a hálóban 1:0! 86.perc: a gólszerző besárgult. 87.perc: Messi szólója végén a kapuba talált 2:0! 88.perc: Rodrigo helyére Juhanfran állt be a vendégeknél. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet mér nem alakult ki.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek kitűnően, a Barca csak kisebb helyzetekig jutott. Costa feleslegesnek tűnő kiállítását követően egyértelműen a hazaiak kerültek helyzeti előnybe melyet azonban ne tudtak kihasználni. A második játékrészben a hazaiak mindent megtettek a gólszerzés érdekében. A vendégeknek is akadt helyzetük ám kimaradt. A mérkőzés végéig úgy tűnt Oblak mentheti meg az egyik pontot az Atleticonak ám Suarez és Messi találatai eldöntötték a mérkőzést. Kitűnő összecsapást láthattunk ahol a hazaiak többet tettek a győzelemért igaz a 10 emberrel játszó vendégekkel szemben.