A Premier League 5. fordulója több érdekes összecsapást is tartogat. Rögtön a nyitó mérkőzésen a tabella élén álló Everton fogadja a tavalyi bajnok Liverpool együttesét. Aligha lehetne elképzelni nagyobb városi derbit jelenleg a bajnokságban. Anchelotti kezei alatt James vezérletével eddig lehengerlőek a stolverkosok. A lIverpool az előző fordulóig volt hibátlan ám ekkor történelmi vereséget szenvedtek el az Aston Villa otthonában. A két együttes remek csatákat vívott a múltban igaz többnyire a Liverpool nyerte az összecsapásokat. A mai mérkőzés különlegesen fontos lehet mindkét együttesnek az ősz hátralévő fordulói miatt is. Kitűnő összecsapás előtt állunk.


Everton: Pickford;Dignie;Keane;Mina;Coleman;Doucoure;Allan;Gomes;Richarlison;Calvert-Levin;Rodrigez


Liverpool: Adrian;Alexander-Arnold;Matip;Van Dijk;Robertson;Thiago;Fabinho;Henderson;Salah;Firmino;Mane

A mérkőzést a Liverpool kezdte. 2. perc: egy villámgyors támadás végén a Covid után visszatérő Mane lőtt a hálóba 0:1! 5. perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 8.perc: egy vitatott les szituációt követően Van Dijk sérült meg (feltehetően súlyosan) miután Pickford talppal ugrott a térdére, ám a videóbíró szerint les történt így kirúgás következett. 9.perc: Van Dijk helyére Gomez állt be. 19.perc: Calvert-Levin lőtt kevéssel a kapu mellé, az ezt követő szögletből Keane fejelt a hálóba 1:1! 25.perc: Alexander Arnold lövése után hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 31.perc: Coleman sérült meg helyére Godfrey állt be. 33.perc: Thiago lőtt centikkel akaufa mellé, majd Mane lövését védte Pickford. 36.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 45.perc: James sárgult be. 48.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget a félidő.


A második félidőt az Everton kezdte. 48.perc: Henderson lőtt kevessel a kapu fölé. 61.perc: Richarlison fejelt kapufát. 67.perc: Mane és Gomes is besárgult. 72.perc: Salah lőtt kapásból a hálóba 1:2! 73.perc: Gomes helyére Sigurdsson állt be.  77.perc: MAtip lövését Pickford védte bravúrral. 78.perc: Doucoure helyére Iwobi állt be illetve Firino helyére Jota. 79.perc: Salah lövését Pickford védte látványosan. 81.perc: egy bal oldali beívelést Calvert-Levin lőtt a hálóba 2:2! 83.perc: Mane lövését védte Pickford. 84.perc: Allan sárgult be. 90.perc: Richarlison taposott így egyből piros lapot kapott. A hosszabbítás 5 perc, 92.perc a vendége révén Henderson talált a hálóba ám a videóbíró ezt a találatot is elvette. Ezzel ért véget a mérkőzés. 


Az első játékrészben rendkívül jól kezdtek a vendégek s 10 perc alatt kevésen múlott, hogy ne döntsék el a mérkőzést. A videóbíró szerint Van Dijk esetét les előzte meg ami erősen vitatható pláne úgy, hogy a védő feltehetően súlyosan sérült az esetet követően. Ezt követően az Everton játszott jobban s ki is egyenlített. A második játékrészben ismét a Liverpool kezdett jobban, salah révén meg is szerezték a vezetést ám a hazaiak Calvert-Levin révén egyenlíteni tudtak. Egy kiállítást követően a 92. percben a Liverpool egy szabályosnak tűnő gólt szerzett ám a videóbíró ezt is elvette a szituáció szinte pontosan másolta az első félidei helyzetet. Összességében a Liverpool e mérkőzés vesztese igaz döntetlen született.