Az F csoport a valaha volt talán legerősebb csoport az EB-k illetve VB-k történetében. Magyarország mellett az aktuális világbajnok Franciaország, az aktuális Európa bajnok Portugália illetve az előző VB győztese Németország kapott besorolást. Az első meccseket követően a papírforma érvényesült. Ám a második csoportkör első meccse a legnagyobb meglepetést hozta talán az eddigi tornán, hiszem hazánk fiai elképesztő játékkal döntetlent értek el a bomba formában lévő Francia válogatottal szemben. A kora délutáni Magyar bravúr Németország szempontjából kevésbé jött ól mert így győzelmi kényszerben kell, hogy pályára lépjenek a Portugál válogatott ellen. Portugália kényelmes helyzetben érezheti magát, hiszen egy döntetlen illetve egy győzelem esetén tovább is jut a halálcsoportból. Kitűnő meccs előtt állunk.

Németország: Patricio;Guerrero;Pepe;Dias;Semedo;Carvalho;Danilo;Jota;Fernandes;Silva;Ronaldo

Portugália: Neuer;Ginter;Hummels;Rüdiger;Gosens;Kroos;Gündogan;Kimmich;Havertz;Müller;Gnabry

A mérkőzést Németország kezdte. 6.perc: Gosens találatát érvénytelenítették. 12.perc: Kroos lövését blokkolták. 15.perc: egy villámgyors kontra végén Ronaldo lőtt a hálóba 0:1!  német válogatott nagy nyomást helyezett a Portugálokra. A nyomás eredményeképpen a 35.percben Dias a saját kapujába lőtt 1:1! 39.perc: a német nyomás folytatódott és Guerreiro talált saját kapujába 2:1! 44.perc: Gosens lőtt kevéssel a kapu mellé. 48.perc: Gnabry lövését Paricio védte bravúrral. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt Portugália kezdte. 51.perc: Gosens passzolt Havertz elé aki a kapuba lőtt 3:1! 59.perc: Jota tűnt el érdekes a 16-oson belül de nem követte az esetet 11-es. 60.perc: Gosens fejelt közelről a hálóba 4:1! 66.perc: Havertz sárgult be. 67.perc: Ronaldo játszott Jota elé aki a kapuba lőtt 4:2! 77.perc: Ginter sárgult be. 79.perc: Sanchez lőtt a kapu fölé. 83.perc. Goretzka lőtt a kapu mellé. 94.perc: Silva hagyott ki óriási helyzetet. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben úgy tűnt Portugália a vezetést követően rendkívül jó pozícióba került. A Német válogatott azonban felállt s elképesztő erőt demonstrálva fordított, s gyakorlatilag a meccs végére kérdést nem hagyott afelől, hogy melyik együttes a jobb. Kitűnő összecsapást láthattunk talán az EB eddigi legjobb mérkőzését. 

Spanyolország – Lengyelország E Csoport

A 2. csoportkör utolsó mérkőzését rendezik meg ma este 21:00-tól. Spanyolország győzelmi kényszerben lép ma pályára Sevillában hazai pályán. A Lengyel válogatott kikapott így rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutás tekintetében. A mérkőzés esélyese A Spanyol válogatott, ám a Lengyel válogatottat nem szabad leírni, hiszen kontra játékból illetve pontrúgásokból bármikor beatálálhatnak. Jó mérkőzés előtt állunk!

Spanyolország: Simon;Alba;Torres;Laporte;Llorinete;Koke;Rodri;Pedri;Olmo;Morata;Moreno

Lengyelország: Szczesny;Bereszynszki;Gilk;Bendarek;Puchacz;Klich;Moder;Jozwiak;Swiderski;Zielisnski;Lewandowski

A mérkőzést Lengyelország kezdte. 6.perc: Klich lőtt kapura de végül találat nem született. Spanyolország elképesztően nyomott, a 25.percben Morata talált a hálóba les gyanús helyzetből ám a találatot megadták 1:0! 34.perc: Moreno lőtt a kapu mellé. 35.perc: Swiderski lőtt a kapu fölé. 36.perc: Klich sárgult be. 43.perc: Swiderski lőtt a kapu mellé, majd  Lewandowski hagyott ki helyzetet. 45.perc: Moreno lőtt a bal kapufa mellé. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt Spanyolország kezdte. 54perc. szinte a semmiből Lewandowski egy jobb oldali beadást követően fejelt a hálóba 1:1! 56.perc: hazai büntető melyet Moreno kihagyott az ismétlést pedig Morata hibázta el. Moder az eset következtében sárgult be. 59.perc: Morata hibázott nagy helyzetben. 59.perc: Jozwiak sárgult be. 81.perc: Torres sárgult be. 84.perc: Szszesny védte Morata ziccerét nagy bravúrral. 93.perc: Lewandowski és Rodri sárgult be. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben Spanyolország megérdemelten szerezte meg a vezetést. Lengyelország ugyan alakított ki helyzeteket de nagy veszélyt nem jelentettek a apura nézve. A második félidőben szinte a semmiből Lewandowski egyenlített ki, majd egy perccel később már egy spanyol büntető következett melyet Moreno kihagyott s Morata pedig az ismétlést hibázta el. A spanyol együttes több ziccert kihagyott így maradt az 1:1-es végeredmény. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .