Euro 2021 football championship. Soccer ball with flags of European countries

Csehország – Dánia

Az Utolsó 2 negyed döntőt rendezi a 2020-as Európa Bajnokságon. Este 18:00 órától az EB két meglepetéscsapata Csehország és Dánia játszik. Csehország csoportjából továbbjutva óriási meglepetésre Budapesten Hollandiát búcsúztatva jutott tovább. Dánia egy borzasztó nyitómérkőzést követően újabb vereséget szenvedett a második körben majd végül mégis továbbjutott csoportjából. A nyolcad döntőben a dánok Wales válogatottját mosták le a pályáról. A mai meccs esélyese a Dán válogatott ám az együttesek ereje meglehetősen egyformának tűnik.

Csehország: Vaclik;Boril;Kalas;Celtuska;Coufal;Holes;Souchek;Secvik;Barak;Masopust;Schick

Dánia: Schmeichel;Christensen;Kjaer;Vestergard;Maehle;Delaney;Hojbjerg;Larsson;Bratihwaite;Dolberg;Damsgaard

A mérkőzést Dánia kezdte. 5.perc: egy dán szögletet követően Delaney fejelt tisztán a hálóba 1:0! 12.perc: Schick lövését blokkolta a védelem. 13.perc: dán kontra melynek végén Vaclik ért jól a labdába maradt a 0:0! 14.perc: Sevcik lőtt kapásból a kapu fölé. 17.perc: egy jobb oldali beadást Delaeny lőtt kevéssel a kapu mellé. 22.perc: Schmeichel eladott labdáját követően maga a kapus mentett. 26.perc: Souchek fejelt kevéssel a kapu mellé egy szögletet követően. 27.perc: Braithwaite lőtt éles szögből a kapu mellé. 35.perc: Holes egy jobb oldali beadást lőtt Schmeichel kezébe. 42.perc: egy szép dán akció végén Dolberg lőtt okosan a hálóba 2:0 Dániának. 

A második félidőt Csehország kezdte. 49.perc: Schick labdájába Coufal ért bele így Csehország szépíteni tudott 1:2! 70.perc: Poulsen lövését Vaclik váltotta. 72.perc: Kjaer mentett a 16-oson belülről. 74.perc: egy jobb oldali szabadrúgást követően Schmeichel mentett nagyot. 78.perc: Poulsen lövését Vaclik védte bravúrral. 82.perc: Vaclik védett ismét hatalmasat Maehle próbálkozását követően. 84.perc: Krmencik sárgult be reklamálásért. 86.perc: Kalas sárgult be. 95.perc: Bozil lőtt kevésse a kapu mellé. 

Az első játékrészben Dánia szenzációsan játszott. Két góllal is elhúztak s a kontráik életveszélyesek voltak. A második játékrészt Csehország kezdte kitűnően, hiszen szépíteni tudtak. A mérkőzés végégig Csehország erőteljesen nyomott igaz Dánia kontrái folyamatos veszélyt jelentettek Vaclik kapujára. Összességében Dánia megérdemelten jutott a legjobb 4 közé.

Ukrajna – Anglia

A 2020-as Európa Bajnokság utolsó negyed döntőjének párosításában Ukrajna és Anglia csap össze. Egyes vélemények szerint egy korábbi összecsapáson az angoloktól elvett gól eredményezte a VAR rendszer megszületését. Ukrajna csoportjából épphogy továbbjutott majd a nyolcad döntőben egy végletekig kiélezett mérkőzésen az esélyesebbnek kikiáltott Svéd válogatottat búcsúztatta egy a hosszabbítás utolsó utáni percben szerzett góljával. Anglia csoportelsőként magabiztosan jutott tovább csoportjából majd 1966 után tétmérkőzésen verte meg Németországot nagy világesemény döntőjében. Az esélyek az Angol együttes győzelmét valószínűsitik, melynek a keretke ereje mellett a kipihentség is részese. Ukrajna az előző mérkőzésén 30 perccel többet volt játékban mint mai ellenfele. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Ukrajna: Buschan;MAtviienko;Kryvtsov;Zabranyi;Karavaev;Sydorchuk;Zinchenko;Mykolenko;Sahparenko;Yaremchuk;Yarmolenko

Anglia: Pickford;Walker;Stones;Maguire;Shaw;Phillips;Rice;Sancho;Mount;Sterling;Kane

A mérkőzést Ukrajna kezdte. 4. perc egy kitűnő középre játszást követően Kane lőtt a hálóba 0:1! 7.perc: Yaromchuk lövését blokkolták. 17.perc: Yaremchuk lövését Pickford védte. 32.perc: Rice lövését védte Buschan bravúrral. 44.perc: Yarmolenko lőtt a kapu mellé. 

A második félidőt Anglia kezdte. 48.perc: egy angol szabadrúgást követően Maguire fejelt a hálóba 2:0 Anglia javára. 50.perc: Shaw bal oldali beadását Kane fejelte a hálóba. A mérkőzés eldőlt. Anglia a legjobb 4 közé jutott. 63.perc: Kane lőtt kapásból ám Buschan hárítani tudott, az ezt követő szögletből Henderson fejelt a kapuba 4:0 Anglia javára. 74.perc: Pickford védett szép mozdulattal. Több nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben Anglia jól kezdett. A vezetés tudatában nyugodtan játszott Ukrajna semmi veszélyt nem jelentett. A második játékrészben Anglia rákapcsolt s gyorsan 3 gólt lőtt s ezzel el is döntötte a találkozó sorsát. Összességében a jobb együttes jutott tovább.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .