Az EB legkiélezettebb csoportja már a sorsoláskor kiderült, hogy az F csoport lesz. Igaz az eredmények eddig csak részben a papírforma alapján érvényesültek mégis úgy tűnik, hogy a 3 gigászi válogatott (Francia; Német; Portugál) jó eséllyel továbbjut. A Puskás Arénában ma este Portugália és Franciaország csap össze. A mérkőzés az előző Európa bajnoki döntő visszavágója is részben. Jelenleg Franciaország vezeti a csoportot 4 ponttal míg Portugália 3 ponttal áll a 3. helyen. Egy esetleges döntetlen esetén mindkét együttes továbbjutna ám ha Németország legyőzi hazánk fiait akkor a Németek lennének a csoportelsők. Egy esetleges Portugál győzelem a portugál továbbjutást garantálja ám az első helyet nem ha a Netek megverik Magyarországot, Franciaország ez esetben is továbbjut. A ma esti mérkőzés esélyese a Francia válogatott. 

Portugália: Patricio;Guerreiro;Pepe;Dias;Smedo;Moutinho;Danilo;Sanches;Jota;Ronaldo;Silva

Franciaország: lloris;Kounde;Varane;Kimpembe;Hernandez;Kante;Pogba;Tolisso;Griezmann;Mbappe;Benzema

A mérkőzést Franciaország kezdte. 16.perc: Mbappe próbálkozását Patricio védte. 27.perc: Lloris sárgult be belépőjét követően, az ezt követő büntetőt Ronaldo lőtte a kapuba 1:0! 36.perc: Guerrero sárgult be. 40.perc: Griezmann is besárgult. 47.perc: Semedo okozott egy büntetőt melyet Benzema lőtt a hálóba 1:1! Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt Portugália kezdte. Pogba passzát követően Benzema lőtt a okosan a hálóba 2:1! 60.perc: újabb Portugál büntetőt melyet Ronaldo lőtt a hálóba 2:2! 68.perc: Előbb Pogba majd Griezmann kísérlete kerülte el a kaput. 83.perc: Kimpembe sárgult be. 93.perc: Coman tűnt el gyanú körülmények között ám végül elmaradt a büntető az esetet követően. Véget is ért a mérkőzés. 

Az első játékrészben a francia válogatott kezdett jobban, ám a vezetést mégis a portugál válogatott szerezte meg a vezetést. A félidő végére a gallok kiegyenlítettek. A második félidőt egy gyors francia gól nyitotta, majd jött a portugál egyenlítés. Végül az eredmény már nem változott így a Német válogatott mellett mindkét együttes bejutott a legjobb 8 közé.

Svédország – Lengyelország   E Csoport

A csoportmérkőzések utolsó napján az E jelű négyesben Svédország Lengyelországgal találkozik. Svédország minden eredménytől függetlenül továbbjutott hisz 4 pontja van. Jelenleg csoportelsők s egy esetleges pontszerzéssel legrosszabb esetben is csoportmásodikként jutnak majd tovább, győzelem illetve egy Spanyol döntetlen esetén csoportelsők. Lengyelország, az életéért küzd. Mindössze 1 pontot tudtak eddig összeszedni igaz az épp Spanyolország ellen. Amennyiben ma nyer Lengyelország úgy akár még csoportelsőként is továbbjuthat, minden más esetben ki fog esni. Kitűnő összecsapás előtt állunk!

Svédország: Olsen;Augustinosso;daneielson;Lindelöf;Lustig;Larsson;Akdal;olsson;Forsberg;ÍIsak;Quaison

Lengyelország: Szczesny;Bereszynski;Gilk;Bednarek;Puchacz;Kilch;Krychowiak;Jozwiak;Swideski;Zielinski;Lewandowski

A mérkőzést Svédország kezdte. 2.perc: Forsberg szólója végén lőtt a hálóba 1:0! 10.perc: Danielson sárgult be. 17.perc: Lewandowski lőtt a felső lécre. 18.perc: Lewandowski lőtt a keresztlécre.  A félidőig a szögletek étszáma emelkedett a szurkolóké kevésbé. 

A második félidőt Lengyelország kezdte. 50.perc: Szczesny hárított bravúrral. 59 perc: Kukusevski labdáját Forsberg lőtte a hálóba 2:0! 61.perc: Lewandowski lőtt a hálóba 2:1!  65.perc: Lewandowski találatát érvénytelenítették. 74.perc: Krychoviak sárgult be. 83.perc: Gilk sárgult be. 84.perc: Lewandowski talált be. 94.perc: Claesso lőtt Szczesny mellett a hálóba 3:2! Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben a svédek lépés előnyre tettek szert. Ezt követően felváltva estek a gólok. A mérkőzés lüktető volt. A gólok felváltva estek. Végül a svédek némi szerencsével be tudták hozni a mérkőzést. 

Szlovákia – Spanyolország  E csoport

Jelenleg Svédország vezeti nagy meglepetésre az E jelű négyest s már biztosan tovább is jutott a nyolcad döntőbe. Szlovákia legalább ekkora meglepetésre a csoport második 3 ponttal, s talán az EB egyik legnagyobb negatív meglepetése a spanyol válogatott szenvedése hiszen mindössze 2 döntetlennel a csoport 3. helyén szerénykednek. Amennyiben a papírforma ma érvényesül úgy Spanyolország csoport elsőként esetleg csoport másodikként jut majd tovább, Svédországgal együtt. Egy esetleges újabb döntetlen Svéd, Szlovák és Spanyol továbbjutást eredményez. Ha Szlovákia földön túli bravúrral nyer ma este úgy Spanyolország búcsúzik ideje korán az EB-től. Elképesztő este előtt állunk ahol bármi megtörténhet!

Szlovákia: Dubravka;Hubocan;Skririnar;Satka;Pakarik;Haraslin;Kucka;Hromada;Mak;Hamsik;Duda

Spanyolország: Simon;Azpilicueta;Garcia;Laporte;Alba;Pedri;Busquets;Koke;Sarabia;Morata;Moreno

A mérkőzést Szlovákia kezdte. 10.perc: spanyol büntető következett melyet Morata hagyta ki. 13.perc: Duda sárgult be. 29.perc: Sarabia lövése csattant a kapufán majd Dubravkáról saját kapujába pattant a labda 1:0 Spanyolországnak. 40.perc: Busquets sárgult be. 48.perc: Moreno lőtt a kapuba 2:0! 

A második félidőt Spanyolország kezdte. 56.perc: Sarabia kapura lőtt labdája ment a kapuba 0:3! 60.perc: alba sárgult be. 67.perc: Torres lőtt elképesztően szép szép gólt 0:4! 71.perc: Kucka lőtt saját kapujába 5:0 Spanyolország javára. 94.perc: Skririnar sárgult be. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben Spanyolország egyértelműsítette, hogy ma nem lesz kegyelem az ellenfélnek. Gyorsan két gólos előnyre tettek szert. A második játékrészben Szlovákiának esélye sem volt s végül 5:0-ra nyertek. Svédország Spanyolország jutott végül a csoportból tovább.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .